Pusula Doğa ve Su Sporları Kulübü Zonguldak Derneği ile Zonguldak Dağcılık İl Temsilciliği’nce, ‘’Maden Şehitlerini Anma Tırmanışı’’ düzenlendi.
Pusula Doğa ve Su Sporları Kulübü Zonguldak Derneği Başkanı Turgay Yılmaz, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 3 Mart 1992 de meydana gelen grizu faciasında şehit olan 263 madenciyi anmak için 5 Mart 2022 Cumartesi günü Karabük’ün Keltepe zirvesine ‘’Maden Şehitlerini Anma Tırmanışı’’ gerçekleştirdiklerinin söyledi.
Pusula Doğa ve Su Sporları Kulübü Zonguldak Derneği ile Zonguldak Dağcılık İl Temsilciliği’nce, 14 yıldır şehit madencileri anmak için tırmanış yaptıklarına dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:
‘’2009 dan itibaren şehit madencilerimizi anma adına tırmanış düzenliyoruz. Tırmanışımızı da bu yıl komşu ilimiz Karabük’ün en yüksek tepesi Keltepe zirvesine başarılı şekilde yaptık. Şehit madencilerimizin acısını ilk günkü gibi yüreğimizde hissediyoruz, saygıyla anıyoruz, her zaman olduğu gibi sonsuza dek kalbimizde yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz.’’
Zonguldak Dağcılık İl Temsilcisi Mustafa Bacıoğlu da Keltepe zirvesine gerçekleştirdikleri tırmanışın TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 3 Mart 1992 de meydana gelen grizu faciasında şehit olan 263 madencinin yanı sıra ülke genelindeki tüm şehit madencileri unutmamak ve unutturmamak adına “Maden Şehitlerini Anma Tırmanışı’’ düzenlediklerini, etkinliklerine desteklerde bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanlığı ile Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şube Başkanlığı’na teşekkür ettiklerini kaydetti.
Karabük’ün Keltepe zirvesine ulaşan dağcılar, beraberinde getirdikleri ‘’Maden Şehitlerini Anma Tırmanışı’’ ve ‘’Pusula Doğa ve Su Sporları Kulübü Zonguldak - 2008’’yazılı pankartı açarak o anı fotoğraf çektirerek ölümsüzleştirdiler.