MHP İl Başkanı Ayan’ın Zonguldak’ın 5 delegesinin Devlet Bahçeli’ye oy vereceğini ve Türkiye’de delinmeyen tek il olduğunu söylemesini eleştiren Gülay,

“DEĞİŞİM İSTEYEN NASIL DELİNMİŞTİR?”

 

MHP Zonguldak Belediye Başkanı Gürkan Gülay, hafta sonu yapılması planlan ve Yargıtay’a sevk edilen tüzük kurultayının Haziran ayında yapılacağını ve 1200 delegenin 750 tanesinin MHP2de değişim istediğini vurguladı.

İl Başkanı Hamdi Ayan’ın geçtiğimiz hafta Ereğli ülkü ocakları tarafından yapılan ülkü şehitlerini anma etkinliğinde Zonguldak’ın delinmeyen tek il olduğu şeklindeki konuşmasının çok yanlış bir tabir olduğunu da ifade eden Gülay, " Bugün 750 tane delege diğer adaylar için imza vermiştir. O zaman delege arkadaşlarımız nasıl delinmiştir. Ya da yarın burada 5 delegeden bir tanesi yarın diğer adaylardan birisi başka bir adaya oy vereceğini açıklarsa kendisi de delinmiş mi olacaktır” dedi.

MHP’DE DEĞİŞİM KESİN VE KATİDİR

Gülay, 750 delegenin değişimden yana olduğunu ve bu anlamda Haziran ayında kurultayın yapılacağına inandıklarını söyleyerek, “Türk siyasi tarihinde ve Türk hukuk tarihinde atılmamış adımlar cereyan etmektedir. Milliyetçi ülkücü iradenin önünü kesebilmek için gerek iktidar partisi gerekse koltuklarını bırakmak istemeyen arkadaşlarımız Anadolu’nun birçok taşra vilayetlerindeki mahkeme kararlarıyla Ankara Mahkemeleri’nin vermiş olduğu kararı çiğnemiş bulunmaktadırlar. Bununda bir örneğini Pazar günü yapılacak olan tüzük kurultayına tedbir konulduğunu görmüş bulunmaktayız. Pazar günü yapılması beklenen tüzük kurultayımız Mayıs ayı sonuna kadar beklenecek ve Haziran ayında yapılacaktır. Bizim için önemli olan 750 adet kurultay delegesinin imza atarak kurultayı onaylaması ve 1200 adet delegesi olan MHP’de değişimin kesin ve kati olduğunu göstermiştir. İnşallah Haziran ayında yapılacak olan tüzük kurultayımız sonrasında genel başkanlık kurultayı ile birlikte MHP yoluna devam edecektir” dedi.

İKTİDAR AKŞENER’DEN KORKMAKTADIR

İktidar partinin Meral Akşener’den korktuğunu ve onun için yoğun bir eleştiri bombardımanının olduğunu da ifade eden Gülay, “Şuanda 4 tane Genel Başkan adayımız var. Bunların içinde birbirini eleştiren veya genel merkezden bunları eleştiren tavırlar görmekteyiz. Fakat biz tüm adaylarımıza ve adaylarımızı destekleyen arkadaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Genel Başkan kim seçilirse seçilsin hiçbir aday hakkında karalama veya çeşitli söylemlerde bulunmamız gerekiyor. Sayın Akşener de öne çıktığı için MHP’nin delegelerinden ve partililerinden çok şey beklediği için bilhassa iktidar partisi kendisinden korktuğu için çok fazla ona yakışmayacak sözler konuşulmaktadır. Sayın Akşener’in bu söylenenlerle alakalı hiçbir suçu ve günahı yoktur. İnşallah yapılacak olan kurultayda da hayırlısıyla MHP’yi iktidara taşıyacağına emin olduğumuzu söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

TÜM SEÇMENDEN AKŞENER’E DESTEK VAR

Sadece MHP’lilerin değil tüm siyasi partilere oy veren vatandaşların Akşener’e büyük bir desteğinin olduğunu da sözlerine ekleyen Gülay, “Türk siyasi tarihinde iktidar partisine karşı gelecek bir MHP ve bunun başında Meral Akşener ile iktidarın karşısında oluşacak bir algı oluştuğunu görüyoruz. Sayın Akşener gerek söylemleriyle gerek se geçmişte yaptıklarıyla iktidar partisini koltuğundan edebileceğini bir kez daha göstermiştir. Diğer siyasi parti seçmenlerinden de Sayın Akşener’e büyük bir ilgi vardır. Sayın Akşener inanıyorum ki bu bilgi birikimine sahiptir” dedi

BAŞKA PARTİ PLANI YOKTUR

Akşener’in başka bir partiye geçeceği yönündeki eleştirilen tamamen yanlış olduğunu ve bu kurultay yapılmazsa 2018 yılında yapılacak olağan kurultayda Akşener’in aday olacağını söyleyen Gülay, “Yeni parti söylemleri bence sadece Sayın Akşener’i yıpratmaya yöneliktir. Böyle bir planı olmadığını defalarca kez deklare etmiştir. Meral Akşener bu kurultay süreci olmazsa 2018 yılında yapılacak olan kurultaya hazırlanacağını ve kendisine olan desteklerle birlikte yoluna devam edeceğini defalarca kez söylemiştir. Bunları söylemek sadece işgüzarlıktan ibarettir. Görüyoruz ki burada sadece bir dedikodu mekanizması başlatmış bulunmaktadırlar. Hatta geçeceği partide il başkanı bile belirlendiği söylenmektedir. Bunlar kesinlikle ve kesinlikle yalan ve yanlıştır. Böyle bir şey söz konusu değildir. Meral Akşener MHP Genel Başkanlığa adaydır. Partinin başına geçmek için var gücüyle çalışmaktadır” ifadelerine yer verdi.

AKŞENER ZONGULDAK’A GELECEK

Akşener’in kısa bir süre sonra Zonguldak’a geleceğini de söyleyen Gülay, “Sayın Akşener tüm illere gezilerini başlatmış bulunmaktadır fakat önceliğini kapatılan il teşkilatlarına vermiş bulunmaktadır. Daha sonrasında da delegelerle bu ziyaretlerini göstermektedir. Kısıtlı bir süre zarfında her yere gitmek istemektedir ve bu anlamda kendisi Zonguldak’a da gelecektir. Sayın Hamdi kardeşimin bu konuda söylemleri de yanlıştır. Genel Başkanımız görevi bırakırsa kendisinin de olmayacağını söyleyerek adamın adamı olduğunu dile getirmiştir.  Bizim kendisine naçizane tavsiyemiz; MHP dava adamlığıdır. Genel Başkan değişse ve Meral Akşener seçilmese de partimizin neferi olacağımızı dile getirmek istiyorum. Hamdi kardeşim Ereğli’de ülkü ocaklarının ülkü şehitlerini anma gecesinde yapmış olduğu konuşmada yanlış söylemlerde bulunmuştur. Ülkücü şehitlerini anma gecesinde insanların manevi duygularla şehitlerimiz için orda bulunduğu bir geceye siyaset bulaştırarak o geceyi de baltalamıştır. Kendisi kürsüye çıkarken burası siyaset konuşma yeri değil demesine rağmen maalesef kongre sürecinden bahsederek partimiz içerisinde bir kaos ortamı oluşturmaya çalıştırıldığını, Zonguldak’ın 5 delegesiyle Devlet Bey’in arkasında olduğunu ve Türkiye’de tek delinmeyen ili olduğundan bahsetmiştir. Bu söylem çok yanlıştır. Bugün 750 tane delege diğer adaylar için imza vermiştir. O zaman delege arkadaşlarımız nasıl delinmiştir. Ya da yarın burada 5 delegeden bir tanesi yarın diğer adaylardan birisi başka bir adaya oy vereceğini açıklarsa kendisi de delinmiş mi olacaktır. Kendisinin bu partiye zarar vermeden bu söylemlerini birleştirici ve bütünleştirici bir konuşma yapmasını istiyoruz. Yarın ülkücü hareketteki arkadaşlarımızın yüzüne bakmak için adamın adamı olmak yerine dava adamı olmasını bir kez daha kendisine tekrarlıyoruz” dedi. (UMUT ERSES)