Kamu Müteahhitleri Platformu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir’i makamında ziyaret ederek, kamuya iş yapan müteahhitlerin zor günler yaşadığını sorunlarının İktidara taşınmasını istediler.

Ziyarette konuşan TSO Başkanı Metin Demir, “Israrla gündeme getirerek takip ettiğimiz Devam eden kamuya ait projeleri üstlenen müteahhit üyelerimizin, olağan dışı fiyat artışları karşısında işlerini sürdürebilmeleri için, kendilerine fiyat farkı ödenmesi; fiyat farkı ödenmesi durumunda da işlerini sürdüremeyecek üyelerimize koşulsuz tasfiye ve devir hakkı verilmesi çalışmalarımız dahilinde, Zonguldak’ta Kamuya iş yapan müteahhitlerimiz beklentilerini aktarmak maksadı ile ziyaretimize geldi.

Geçtiğimiz günlerde, Ticaret ve Sanayi Odaları olarak dile getirdiğimiz ve TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun girişimleri ile yeni fiyat farkı düzenlemesi ve tasfiye hakkı tanınması açıklaması; Hazine Bakanımız Dr. Nureddin Nebati tarafından yapılmıştı. Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na çabaları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kamu Müteahhitleri Platformu Üyesi Mehmet Ali Güldaş, Mustafa Öztürk ve Alim Şen, fiyat artışlarının en fazla kamuda iş yapan müteahhitleri zor hatta iflas noktasına getirdiğini kaydederek, “Aşırı fiyat artışlarına göre ihalelerle ilgili fiyat ayarlaması yapılması hususunda TSO Başkanı Metin Demir’den destek istedik. Sayın Demir’in bu konuda yaptığı girişimleri taktirle karşıladıklarını söylediler” dedi.

(Şebnem SAKA)