Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde aralıksız devam eden bütçe görüşmeleri sona erdi. Yoğun geçen bütçe maratonunun ardından TBMM tatile girdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 2018 yılı bütçesi ile ilgili olarak basın danışmanlığından yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında bu bütçenin de geçtiğimiz Ak Parti hükümetleri döneminde olduğu gibi halkın bütçesi olmadığını söyleyen CHP’li Demirtaş, 2018 yılında tüm vatandaşlarımızı, özellikle dar gelirliyi daha zor günlerin beklediğini, Zonguldak’ın 2018’de küçüleceğini ve kaybedeceğini  ifade etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş açıklamasında şunları belirtti:

“MAN’CILARIN SARAY BÜTÇESİ!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde,  2018 yılı  bütçe görüşmelerini tamamladık. Üzülerek ifade etmeliyim ki, Ak Parti geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da halk için değil, saray için bir bütçe hazırlamıştır. Bu bütçede dar gelirli yoktur. Bu bütçe; halkın yani işsizin, işçinin, memurun, emeklinin, esnafın, çiftçinin, köylünün, gençlerin bütçesi değil, yandaş rantçıların, havuzcuların, MAN’cıların, saraylarda yaşayanların bütçesidir.

2018 bütçesi emekçilerin, emeklilerin, esnafın, çiftçinin, gençlerin, sorunlarına çare üretmek yerine, faiz lobilerinin taleplerini yerine getirmek için hazırlanmıştır.  2018 bütçesi, çalışanların sıkıntılarını çözecek, yoksullukla mücadeleye olanak sağlayacak, üretimi artıracak, işsizliğe çare bulacak  hiçbir çözüm içermemektedir.

Kamu mallarını elden çıkarmakla ve plansız özelleştirmelerle övünen, Sarayın beklentilerini,  sendikaların taleplerinin önüne koyan, vergi kaçırmayı özendiren ve ödüllendiren MAN'ci zihniyet elbette ki adil, eşitlikçi, halkçı bir bütçe hazırlayamaz.  

DAR GELİRLİ İNİM İNİM İNLEYECEK!

Bu bütçe, rant ve israf bütçesidir. Asgari ücretlinin, fakirin fukaranın maaşından, elektriğinden, suyundan, ekmeğinden, aşından kesilen vergilerle oluşan bu bütçe, gelir adaletsizliğini daha da arttıracak, toplumsal barış ve huzuru bozacak bir bütçedir. Bu bütçe ile 2018 yılında hayat pahalılığı çok daha fazla artacak, dar gelirli vergi yükü  ve enflasyon altında ezilecek, vergilerden ve enflasyondan inim inim inleyecektir. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi olarak saray ve bir avuç rantçı yandaş çevresi için yapılmış bu bütçeye verdiğimiz “HAYIR” ın arkasında işsizlerimiz, işçilerimiz, memurlarımız, emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz, köylümüz, gençlerimiz vardır.                    

ZONGULDAK 2018’DE DE KAYBEDECEK!

15 Yıllık Ak Parti döneminde; ekonomisi sürekli daralan ve küçülen, nüfusu azalan, dışarıya sürekli göç veren Zonguldakımız,  bu bütçe ile 2018 yılında da ekonomisi daha fazla küçülecek, yatırımları, istihdamı ve nüfusu daha da azalacak, dışarıya daha fazla göç verecektir. Bu bütçe ile Zonguldakımıza  hem kamu yatırımlarının, hem özel sektör yatırımlarının gelmesi mümkün değildir. Bu bütçede, özellikle Zonguldak’a hakettiği kamu yatırımı payları ayrılmamıştır. 2018 bütçesi, Zonguldaklının işsizliğine çare bulacak, küçük esnafının, Kobilerinin sorunlarının çözecek, özellikle madencilik, imalat  gibi sektörlerdeki yatırımları artıracak bir bütçe değildir. Bu bütçe ile Zonguldak 15 yıldır kaybettiği gibi daha fazla kaybetmeye, küçülmeye devam edecektir.  Zonguldak’ın, Ak Parti  iktidardan demokratik yollardan gitmeden büyümesi ve kazanması da mümkün değildir. Zonguldak ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında büyüyecek ve kazanacaktır.” (Haber merkezi)