Belediye meclis üyesi Turhan Demirtaş yazılı bir basın açıklaması yaparak belediye yönetimini eleştirdi. Demirtaş açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

Pazartesi günü yaptığım basın açıklamasında;

“Çözüm bekleyen en büyük sorunlarımızdan birinin trafik,bunun en önemli sebebinin de,otopark yokluğu olduğu yıllardır bilinmesine rağmen, sorunu çözmesi gereken Belediye Başkanı hiç oralı değil.”demiştim.

Meclis üyelerinin çözüm isteyen önergelerine rağmen, “Belediye Başkanının,Trafik ve Otopark gibi hayati önemdeki sorunlarımızı çözmeyi düşünmediği, önergenin sonuçlanmasını ve sorunun çözümünü sürekli ötelediği anlaşılıyor.”diyerek uyarmıştım.

Belediye Başkanı ve ekibi, bu kadar uyarılardan sonra işin vahametini anlarlar,  geliyorum diyen tehlikeyi görürler, sorumluluklarını hatırlarlar, konuyu aradan bir sene geçtikten sonra da olsa artık Ocak 2017 meclis gündemine almayı düşünürler sanıyordum.

Ancak yanılmışım. Belediye Başkanı konuyu 2 Ocak Pazartesi günü yapılacak meclis toplantısı gündemine de almamış.

Belediye; sorumsuz, ciddiyetsiz, plansız, programsız yönetildikçe,sorunları öteledikçe Zonguldak; daha da çekilmez, yaşanmaz bir hal alacak.”

Sağlıklı ve mutlu yaşayacağın bir kent istiyorsan;belediyeni ve meclisini izle, hergün kasasına giren kendi öz paran 390 bin liranın nerelere, kimlere gittiğinin hesabını sor, yanlışlıklar karşısında sesini yükselt.

“ KENTİN SAKİNİ DEĞİL, SAHİBİ OL.”

Zonguldaklılar; şarlatanlara kanmamalı, belediyesini ve meclisini izlemeli, hesabını sormalı,

Yeni yılınızı kutlar sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim.

Turhan DEMİRTAŞ