Ülke genelinde yapılan "Demokrasi Nöbeti' öğle saatlerinde de devam ederken AKP İl Başkanı Zeki Tosun değerlendirmede bulundu;

“DEMOKRASİ SINAVINI ÇOK İYİ VERDİK”

 

15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında tüm Türkiye'nin başlatılan darbeye karşı meydanlardaki "Demokrasi Nöbeti' sürüyor. Sabah saatlerinden itibaren trafiğe açılmayan Gazipaşa Caddesi'nde öğle saatlerinde ise memurlar nöbete devam etti. AKP İl Başkanı Zeki Tosun'un da aralarında bulunduğu topluluğu Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun ile sendika başkanları, daire müdürleri, memurlar ve devlet dairelerinde çalışan taşeron işçiler katıldı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİTTİ DİYENE KADAR ALANDAYIZ”

AKP İl Başkanı Zeki Tosun, 15 Temmuz tarihinden bu yana her gece alanlarda demokrasiye sahip çıktıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bitti diyene kadar alanlarda olacaklarını ifade ederek, “15 Temmuz’dan beri devam eden meydan nöbetimiz devam ediyor. Bugün öğlen başladık ama akşam yine meydanlardayız. Bütün halkımızı bekliyoruz. Esas yarın akşamda bütün partiler, sivil toplum örgütleri ve Mehter Takımı ile birlikte büyük katılımlı bir yürüyüş olacak.  Zonguldak halkına bu anlamda güvenimiz tam.  Cumhurbaşkanımıza ve devletimize bu desteği veriyorlar. Halkımıza çok teşekkür ediyoruz.  Bu nöbetimiz Cumhurbaşkanımızın sokaklardan çekilin diyene kadar sürecek. Akşam nöbetimizi yapıp gündüz işlerimizi yapacağız. Zonguldak için bu demokrasi sınavını çok iyi bir şekilde vermiştir. Kentimiz de bir olay olmamıştır. Valimiz başta olmak üzere Emniyet Müdürümüz, Alay Komutanımız, Belediye Başkanlarımız ve daire müdürlerimiz desteklerini vermişlerdir. Biz hepsine tekrar teşekkür ediyoruz. Ben yarın aksam Zonguldak halkını; Milli iradeye, demokrasiye sahip çıkmaları için bu meydanda bekliyorum” şeklinde konuştu.

“DARBE GİRİŞİMİ BAYRAM HAVASINA DÖNDÜ”

Başarılı olamayan darbe girişimi sonrasında başlayan “Demokrasi Nöbeti’nin” vatandaşlar tarafından bayram havasına çevrildiğini ve milli iradenin kazandığını söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında, “Sayın İl Başkanımızın yanında olmaya geldim. Bugün Zonguldaklı hemşerilerime destek olmaya geldim.  Yurdumuzun dört köşesindeki tüm demokrasi sevdalıları ‘Hakimiyet milletindir.’ diyen vatanını seven, bayrağını seven, milletini seven, tüm insanlarımız, halkımız yorulmadan bıkmadan usanmadan demokrasi nöbetine devam ediyor. Bende bizlere destek veren, bizleri yalnız bırakmayan halkımıza özellikle başta Zonguldaklı hemşerilerime Ereğlili, Alaplılı, Çaycumalı, Devrekli tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Gerçekten darbe girişimini bir bayram havasına çevirdiler. 15 Temmuz bizlerin ‘Hakimiyet milletindir.’ diyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşımız Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da sahip çıkmıştır. Milli irade kazanmıştır. Halk kazanmıştır. Halkımız inanılmaz bir sağduyu örneği göstermiştir. Vatandaşımızı tebrik ediyorum” dedi.

Öğle tatilinin bitmesi ardından ise kalabalık olaysız şekilde dağıldı. (Umut ERSES – Aykut KARA – Aycan Karadağ)