22’nci Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın sessizliğini bozdu:

“Deniz Yavuzyılmaz Kuryelik Yaptı”

Cumhuriyet Halk Partisi 22’nci dönem milletvekili Harun Akın, zehir zemberek açıklamalar yaparak CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz hakkında ciddi ithamlarda bulundu. Hiçbir zaman başkasının arkasında siyaset yapmadığını ifade eden Harun Akın, “Aday adaylığı sürecinde büyük bir oyun oynandı. Ali Uzun ismi CHP Genel Merkezi'nin yolladığı heyette yoktu. Uzun’un ismi birileri tarafından kurgulandı, Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz sadece kuryelik yaptı" dedi.

“DEMİRTAŞ OYNAŞTA…”

Milletvekili Ünal Demirtaş’ın “Parti Meclisinin olduğu gün evimde çocuğumla oynuyordum” şeklindeki açıklamalarını sert bir dille eleştiren Harun Akın, “Milletvekillerinden biri oynaşta, birisi Parti Meclisinin kapısında” ifadesini kullandı. Akın, aday adaylığı sürecinde kendisini yok sayan Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’ın, “20’nci mahalle olsa ona muhtar adayı olur” şeklindeki sözlerine ise şöyle yanıt verdi:  “Merkez ilçe Başkanı beni muhtar adayı yaptı ki muhtarlık çok şerefli ve onurlu bir görevdir. Muhtarlık görevini aşağılayan kişi Zonguldak’ta CHP gibi bir partide ilçe başkanı. İnşallah bu seçimde muhtarlara hiç ihtiyacı olmadan başarılı olur.

“UZUN, CHP ÜYESİ OLSAYDI DAHA ŞIK OLURDU”

Şenol Şanal’ı adaylığından ötürü tebrik eden Harun Akın, “Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ankara’da başka bir ismi ankete sokmak için çalışma yaptı. Milletvekilimiz de bu işin başrolünde oldu. Ali Uzun’u gerçekten çok severim. Zonguldak’ın değerli bir insanı Zonguldaklılara her zaman kapısı açık bir ağabeyimiz. Keşke Ali Ağabey bu tartışmanın içine Merkez İlçe Başkanı ve Milletvekilinin CHP’nin üyesi olarak dâhil edilseydi daha şık olurdu. Benim aday adaylığına müracaat etmemem, parti üyesi olmayan bir insanın benim önüme koyulmasından daha ağır olabilir mi?" dedi.