Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi bünyesinde diyabet ve menapoz okulu açıldı.
Kdz. Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi bünyesinde diyabet ve menapoz okulu açıldı. İki ayrı okulda eğitimlerin başlaması nedeniyle düzenlenen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Muharrem Erdem, daire müdürleri, sağlık personeli ve hastalar katıldı.
Törende konuşan Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu devletin nemlis hizmetlerinden birini sağlık alanında verdiğini söyledi. Madenoğlu konuşmasında “Sağlık hizmeti olmadan başka hiçbir hizmeti yapmamız mümkün değildir. Faraza sağlığı bozulan bir öğrenci okula, sağlığı bozulan bir vatandaş işine gidemez. Devletimiz, sağlık bakanlığımız bu sağlık hizmetlerinden biri olarak da Türkiye sathında bu diyabet okullarının açma görevini başarıyla yerine getirmenin gayreti içindedir. Bugün de Zonguldak Ereğli hastanesinde böyle bir okul açılıyor. Derler ya, ya öğreten ol, ya da öğrenen ol. Üçüncüsü olma derler. Burada öğretenlerimiz var. Öğrenenler olarak da kursiyerlerimiz olacak. Diyabet, ya da şeker hastalığı gerçekten toplumumuzun, hatta dünya toplumlarının başına bela olan bir hastalık. 500 milyona yakın insan bu hastalıktan mustarip. Dünya devletler sıralamasında ülkemiz, gerçekten de nüfus olarak 3. Sırada bir devlet olacak bu hastaların nüfusunu üst üste koyduğumuzda” dedi.
Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, diyabet hastalarının bu hastalığı ömür boyu yaşayacağını belirterek, “İnsanlarımızın ömür boyu birlikte yaşayacakları kronik hastalıklarla uyum sağlamaları, tedavileri, diyetleri ve fiziksel hastalıklarla nasıl yaşayacakları konusunda bilgi vermek için bu okulları açılmaktadır” diye konuştu.
Türkiye’de 10 milyon 275 bin diyabet hastası olduğu bilgisini veren Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Muharrem Erdem, dünyada ki diyabet hastalarının bir ülkeye toplansa, adına da adına da diyabet ülkesi dense dünyanın en kalabalık üçüncü ülkesi olacağını söyledi.
Menapoz okulu hakkında da bilgiler veren Hastane Yöneticisi Dr. Muharrem Erdem, “Menopoz öncesi ve menopoz sonrası dönemindeki kadınlara danışmanlık yapılması, kadınların döneme ilişkin yaşadıkları sorunların ve bu sorunlara yönelik girişimlerin eğitim programları ile desteklenmesi, yaşlılık döneminin getirdiği birçok hastalığın önlenmesi ve kadınların yaşam kalitesini yükseltmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Tüm yetişkin bayanlarımızı kayıt yaptırmaya bekliyoruz” dedi.
Erdem, her iki okulda da eğitimlerin haftada iki saat uygulamalı ve teorik olarak verileceğini ifade etti.