Devrek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, mahalle, cadde ve sokak aralarına park edilen kamyon, otobüs ve Tır’lar konusunda uyarıda bulundu.
    Belediye Zabıta Müdür Vekili Nafia Çakır başkanlığında yapılan denetimlerde, özellikle şehir merkezine yakın cadde ve sokak aralarına çekilen kamyon, otobüs ve Tır gibi araçların sahiplerini uyarılarak, araçlarının Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arkasındaki Tır Parkı’na çekmeleri istendi.
    Zabıta Müdür Vekili Çakır, Cadde ve sokak aralarına gelişigüzel çekilen araçların yollarda daralma yaşattıklarını ve bu durumun da vatandaşları olumsuz etkilediğini, belirtti.
    Çakır, “Bir çok cadde ve sokak kamyon, otobüs  ve TIR’lardan dolayı işgal edilmiş durumda. Bu araçlar yolları çok fazla daraltıyor. Trafik akışını, yaya ve araçların yol ve yan yollardan geçişlerde görüşü engellemesi dolayası ile kazalara, bununla da kalmayıp bu tarz araçların tonaj sebebiyle yapılan asfalt yol, parkeye zarar veriyor. Bizler de bu araç sahiplerini cadde ve sokak aralarına araçlarını park etmemeleri ve TIR Parkı’na park etmeleri konusunda uyardık. Ayrıca şoför esnafımıza aksi bir durumda 5393 Sayılı Kanun ve diğer mevzuatlar uyarınca vasıta sahiplerine gerekli olan idari yaptırım ve cezai işlemlerin uygulanacağı bildirdik” diye konuştu.