Devrek Belediyesi düzenlediği programda, kurumdaki araçları ve projelerini tanıttı.
Zonguldak’ın Devrek ilçesi Belediye Başkanlığı düzenlenen organizasyonla, hem kurumdaki araç filosunu tanıttı hem de hayata geçirilecek projeler hakkında vatandaşı bilgilendirdi. Devrek Belediyesi önünde gerçekleştiren ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, diğer ilçe ve belde belediye başkanları ile yüzlerce davetlinin katıldığı programda konuşan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, "Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferimiz’in 101. Yıl dönümü Böylesine anlamlı bir günde düzenlemiş olduğumuz etkinliğe hepiniz hoş geldiniz. ülke olarak, tarihimizin en şerefli sayfalarını dolduran bir zafer destanının yazıldığı bir gündür. Conkbayırında, Anafartalar da 250 bin şehidimiz sayesinde bu topraklarda varlığımız sürüyor. Devrek olarak, Çanakkale’de 97 şehidimiz var. Tarih boyunca bu topraklar için canını seve seve feda eden şehitlerimiz var. Bugünde güneydoğuda aynı heyecan ve imanla şehitler vermekteyiz. Vatanımız uğrunda, canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. mekanları cennet olsun" dedi.
Daha sonra Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Semerci, "Programda şehitlerimizi anmak, onlar adına kuran okutmak ve sonrasında son 5 sene içerisinde belediyemize kazandırdığımız araçların, kurban etinden ikramda bulunmak istedik bu nedenle, etkinliğimize geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.Alet işler, el öğünür diye bir atasözümüz var. bu araçlarla 24 saat sizlerin emirlerine amadeyiz ve hizmetinizdeyiz. Araçlardan bir kısmını belediyemizin öz kaynaklarıyla yani kendi paramızla, bir kısmını hibe olarak vatandaşlarımızdan,bir kısmını da hibe olarak İstanbul Büyük şehir Belediyesinden temin ettik" diye konuştu.
Başkan Semerci sözlerini şöyle sürdürdü:
"İtfaiye Müdürlüğümüz bünyesinde çok eski araçlar vardı. Bu kısma ilk olarak 80 metreye su atabilen, 4x4 itfaiye aracımızı belediye kaynaklarımızla satın aldık. Sonrasında 32 metrelik merdivenli aracı ve yine Mercedes 4 çekerli, tam donanımlı 2,5 ton su kapasiteli arama kurtarma aracını Devrekli iş adamlarımızın katkılarıyla ve belediyemiz müştereken Almanya’dan satın aldık. Yine 32 metrelik merdivenli diğer bir itfaiye aracımız, Almanya’da yaşayan iş adamlarımızın belediyemize hediyesidir. Almanya’dan aldığımız bu üç aracın alınmasında, gümrüklenmesinden yardımları olan, başta Avrupa Devrekliler Derneği Başkanı Bülent Kapucubaş olmak üzere tüm dernek yöneticilerine, bağışta bulunan hemşirelerimize çok teşekkür ediyorum."
"Kazıcı yükleyiciyi ve mini ekskavatörü belediyemizin öz kaynaklarıyla satın aldık. Şehir içinde su şebekesi hatlarının yapımını bu makinalarımızla, kendi ekipman ve personelimizle yapıyoruz. Araç parkımıza kazandırdığımız günden bugüne kadar çalışma saatlerine göre hesap yapıldığında maliyetlerinin yarısını kazandık. Su hatlarımızın tamamının değişimi bittiğinde, bu araçlar belediyemize bedavaya gelmiş olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 3 adet mavi kamyoneti, 2 adet beyaz kangoyu, 1 iş makinasını hibe aldık. Büyük şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Bey’e bu yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yine belediyemiz kaynaklarıyla temin ettiğimiz soğutuculu ve çift kapasiteli cenaze nakil aracımızı, vakumlu yol süpürme aracımızı ve kamyonu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan belediyemize hibe edilen çöp kamyonu ve vidanjörümüz siz değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bakanlığımızdan hibe edilen vidanjörü, belediyemiz kaynaklarından 130 bin TL harcayarak kombine kanal temizleme aracı haline getirdik."
"İlçemizin su da gelecek 50 yılını garantiye alacak yatırımları yapmaya devam ediyoruz. Şehir içinde asbest borulardan oluşan ana hatlarımızı değiştiriyoruz. Şuanda eski hatları iptal etmeden, paralel olarak basınca dayanıklı bu yeni boruları döşüyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında bu borulardan geçen suyu kullanmaya başlayacağız. İlçemizin havası kışın çok kötü bu sene 25 bin metre doğal gaz borusu döşenecek. İsmet Paşa, Eski mahallenin tamamı, Yeni Mahallesinde büyük bir bölümü 2016 kışında doğal gaza kavuşacak. bu sayede hava kirliliğinden kurtulacağız. Bu süreçte yollarımız alt üst olacak. yapılıncaya kadar sizleri sıkıntıya sokacağız. Alt yapısı henüz tamamlanmış olan İnönü caddesi, Fabrika sokak ve sanayi yolu beton asfalt olacak. ihalesi bugünlerde yapılacak. bu yollar mayıs sonunda bitmiş olacak. Bu yollarla ilgili olarak ta bizlere haksız eleştiriler yapıldı. İlçemizin çehresini değiştirecek katlı otopark ve kapalı pazar yeri projemizin ihalesi 22 Martta yapılacak. İş teslimi yapıldıktan sonra işin bitme süresi 200 gün. bittiğinde ne kadar isabetli bir yatırım yaptığımızı göreceksiniz. yatırımımız şimdiden ilçemize hayırlı olsun."
"Bu yatırım tamamlandığında ana caddelerimizin tamamında otoparkı yasaklayacağız ve kaldırımları genişleteceğiz. Akabinde Eski Terminal Alanında otopark ve meydan yapımını gerçekleştireceğiz projesi çiziliyor VE proje sizlerin onayına sunulacak. Geçtiğimiz yıl heyelan yaşadık. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. üzücü yanı hemşehrilerimizin yaşadıkları mal kayıpları. Bu konuda sayın vekilimiz Özcan Ulupınar ile beraber hemşirelerimizin yeni evlerine en ekonomik şekilde kavuşabilmeleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla müşterek çalışma içindeyiz. Geçtiğimiz hafta alanın belirlenmesiyle ilgili ilçemize elemanlar geldi önümüzdeki hafta başında da riskli binaların tespitiyle ilgili elemanlar gelecek ve bu konuda her şey en kısa sürede açıklığa kavuşacaktır."
"İlçemizde ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Toki Projesi de karşınızda. 16 nisanda ihalesi olacak. 271 konut yapılacak. Akabinde 500 konutluk 2. etap projemiz olacak. talep toplama aşamasını sizlere duyuracağız. Ayrıca mali yapımızın da çok iyi olduğunu, işçimizin 1 kuruş dahi alacağı olmadığını, piyasa borçlarımızın da asgari düzeyde olduğunu, ayakları üzerin de duran bir belediye olduğumuzu gururla ifade etmek istiyorum. Biz sizlere hizmet için bu görevdeyiz sizler her şeye layıksınız."