31.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali etkinlikleri çerçevesinde Devrek Belediyesi tarafından oluşturulan “Devrek Kent Müzesi” törenle hizmete açıldı.

    Devrek’in kültürel, sanatsal ve sosyal yaşamına yönelik eserlerin yer aldığı Kent Müzesi’nin açılış kurdelasını Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 105 yaşındaki Vesile Keklik ile birlikte kesti.

    Başkan Çetin Bozkurt konuşmasını şöyle sürdürdü:

     “Her zaman anlatıyoruz, Devrek, geleneği, kültürü ve köklü bir geçmişi olan bir ilçedir. Bu geçmişe ait gelenek ve görenekleriyle süslediği bir takım yaşamı vardır, Devrek’te, insanların ne kadar modern hayatlar yaşadığı bilinen bir gerçektir. Devrek insanı her türlü yeniliğe her zaman açık olmuştur. Bunu yeni baştan inşa ederken, fikir ve görüşümüzü ortaya koyarken geçmişi unutmak elbette mümkün değildir. Bu geçmişimizle, bizi biz yapan değerlerimizdir, en önemli atalarımızın yaşanmışlıklarıdır. Bugün ben açıkçası Devrek Belediye Başkanı olarak üç yıldır bir çok şeye imza attım, güzel çalışmalar yaptım ama buranın açılması kadar gururlandığım bir şey yoktur. Büyük emek veren kadınlarımıza, ablalarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar bu müzenin oluşması için büyük çaba sarfettiler, köylerimize gittiler orada kültürümüzü yansıtan kıymetli eşyaları toplayıp müzemize getirdiler. Müzemizi ilmek ilmek ördüler. Kendilerine teşekkür ediyorum.

    Diğer taraftan kendi kültürümüzü, kendi öğemizi ortaya koyarken kendimizden birşeyler katmadan bu işler olmaz.”

GEÇMİŞ İLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ OLACAK

    Vatandaşları Kent Müzesi’ni ziyaret etmeye davet eden Başkan Çetin BozkurT, “Devrek’imizin tarihini, kültürünü, toplu yaşamının bir çatı altında yansıtılması amacıyla oluşturduğumuz müzemizi ülke genelinden ve çevremizdeki insanlarımızı ziyaret etmeye davet ediyorum. Unutulmamalıdır ki, kaybolmaya, unutulmaya yüz tutan bölgemizin özelliklerini taşıyan kültürel, sanatsal ve insanımızın yaşamına dair ne varsa burada sergilemeye çalıştık, bu eserlerin gelecek kuşaklarımıza aktarılmasını amaçladık. Böylece oluşturduğumuz  bu müze geçmişle gelecek arasında bir köprü vazifesi göre gelecek nesillere aktarılmasını sağlamış olacağız” dedi.

   Müzenin açılışına CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükür, CHP İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Başkan Vekili Mustafa Uzundal ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.