Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğretim elemanları ve öğrencileri İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Merkezi'nde Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da teşrif ettiği 3. Global Gastroekonomi Zirvesi'ne davetli olarak katıldı.

‘Türkiye dünyanın en seçkin mutfak kültürüne sahip ilk üç ülkesinden biri’

Mutfak kültürü tanıtımında Gastrocity kavramının önemine vurgu yapan Bakan Ersoy, “Türkiye, dünyanın en seçkin mutfak kültürüne sahip ilk üç ülkesinden biri. Bunu ülkemiz için bir faydaya dönüştürmek bizim sorumluluğumuz. Lezzet rotalarımızı 10 dilde hazırlanan ayrıntılı içerikler üzerinden anlatıyoruz. Yeni rotalar belirleme çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyoruz” dedi.

4 oturumda gerçekleştirilen zirvede, oturum başlıkları olarak Derin Bakış, Sürdürülebilirlik Hemen Şimdi!, Yeni Çağın Kıyısında Dönüşüm! ve Gastronominin Ekosisteminin konuşulduğu her bir oturumda özellikle öğretim elemanları ve öğrenciler pandemi sonrası yiyecek içecek sektöründeki değişim ve dönüşümle ilgili fikir ve bilgileri dinleme fırsatı buldu.

Birçok uluslararası katılımcının da yer aldığı zirvede bu yıl konuşmacıların arasında Fransa Yemek Kültürleri ve Mirası Misyonu Direktörü Pierre Sanner, KeaneBrands'ın Grup Stratejisi Direktörü Stefan Breg ve Sürdürülebilir Restoranlar Derneği (SRA) Genel Müdürü JulianeCailloute de yer aldı.