DİSK/Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı  Enis Dizdaroğlu,  İşçiler ve emekçiler yaşanan ekonomik buhranın yıkıcı sonuçlarıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Dizdaroğlu “Bu buhran karşısında, ekonomik hayatta belirsizlik yaratan ve büyük çaplı dalgalanmalara yol açan isabetsiz ve bilim dışı politikalarındaki ısrarından vazgeçmiyorlar” dedi. 
Dizdaroğlu açıklamasında, “Hayatın her gün daha pahalı olduğu, emeğin ucuzladığı, fakirden alınıp zenginin daha zen-gin edildiği bir ekonomi politikası sürdürülüyor. Bu ağır koşullar altında üyelerimizin ekonomik iyileştirme talepleri günden güne artmaktadır. Bu talepler son derece yerinde ve haklıdır. Çünkü bu ekonomik koşullar, işçiler ve ailelerinin yaşamlarını sürdürülemez bir noktaya getirmiştir. Hayat çok pahalıdır ama emek değeri çok ucuzlamıştır. Gıda fiyatları, elektrik-su- doğal gaz gibi kamu mallarının fiyatı ile akaryakıt fiyatları bir emekçi aile bütçesinin altından kalkabileceği düzeyi çoktan geçmiştir.
Enflasyon da yanlışta ısrar edilen politik tutum nedeniyle artık kontrol dışına çıkmıştır. TÜİK yönetiminin  enflasyon hesabı ile ENAG’ın (Enflasyon Araştırma Gurubu) enflasyon hesapları arasında neredeyse yüzde yüz fark vardır. Bu da  enflasyona bağlı ücret taleplerini etkilemektedir.  Ayrıca, enflasyon bir aydan diğerine sürekli ve belirgin bir artış göstermektedir. Bu nedenle, örneğin sendikamızın bu ay bağıtladığı toplu iş sözleşmesi, takip eden aylarda güncellenme ihtiyacını doğurmaktadır.
Mevcut durumda bozulan ekonominin sorumlusubelediyeler değildir. Ancak belediye işçilerinininsanca yaşamasına yetecek ücret talebinin tek muhatabı belediye işverenleridir. Yaşanan olumsuzlukların faturasının işçiye, emekçiye kesilmek istenmesi ise asla kabul edilemez.
Belediyeler  de bu süreçte ekonomik krizin bütçelerine olumsuz yansımasına ve yaşadıkları zorluklara işaret etmektedir.  Ancak belediye yönetimlerinden talebimiz; mali politikalarını ve faaliyetlerini, belediye hizmetlerini tüm zorlu koşullara rağmen sürdüren, gece gündüz demeden çalışan, kentleri yaşatan belediye işçi ve emekçilerini gözeten bir bakışla planlamasıdır. Bağıtlanacak TİS’lerin ekonomik krizin üyelerimize yansıması dikkate alınarak bağıtlanması kaçınılmazdır. Ayrıca TİS bağıtlanmış işyerlerinde gelinen durum itibarı ile eriyen ücretlerde iyileştirme yapılması artık bir zorunluluktur. İnsanca yaşanabilecek bir ücret temel talebimizdir.
Son olarak tekrar ediyoruz ki, Yönetim ekonomiyi istikrarlı bir şekilde felakete sürükleyen politikalarından vazgeçmelidir. Belediye şirket işçilerinin kadro hakkı verilmelidir. Yandaşları ve sermayeyi koruyan ekonomi politikalarındaki ısrarına karşı durmaktan ve işçi ve emekçiler lehine politikaların uygulanmasını sağlamaktan başka çaremiz yoktur.
Bütün çabamız emeğimizi, haklarımızı ve geleceğimizi ezdirmemek için sınıf siyasetini esas alıp, sendikal örgütlülüğümüzü artırıp güçlendirerek emek ve demokrasi mücadelesini büyütmektir” dedi.