Çaycuma Belediyesi ile tam bir koordinasyon içinde çalışan Akmercan Şirketi Velioğlu Mahallesi’ndeki bazı cadde ve sokaklarda doğal gaz hattı döşemeye başladı. Çalışma tamamlandığında uzak noktalardaki birkaç hane dışında, kentteki doğal gaz dönüşümü yüzde yüze ulaşmış olacak.

Bölgede doğal gaz dağıtımına yetkili Akmercan şirketi, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın girişimleriyle, Velioğlu Mahallesi’nde, son kalan cadde ve sokaklarda da doğal gaz hattı döşemeye başladı. Bu kapsamda, mahalle sınırları içindeki Ümit Caddesi, Aktaş Caddesi, Namaztepe Caddesi, Pınar Caddesi, Ata Caddesi, Yüksel Sokak, Kasım Sokak, Aralık Sokak’ta yaklaşık altı kilometre boyunda doğalgaz hattı döşenecek.  Çalışma bittiğinde Çaycuma’nın doğal gaz dönüşümü,  uzak noktalardaki az sayıda konut dışında tümüyle tamamlanmış olacak. 

ÇOK MUTLUYUM

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Gerçekten çok mutluyum. Göreve başlar başlamaz en birincil sorun olarak ele aldığım doğal gaz dönüşümünde, yüzde yüz gibi sonuca ulaşmanın sevincini yaşıyorum. Göreve başladığımdan günden bu yana doğal gaz dağıtımını yapan Akmercan şirketi ile son derece uyumlu bir çalışma yürüttük. Çaycuma’da neredeyse kazılmadık cadde ve sokak bırakmadığımız çalışma sırasında havası tertemiz bir kent ortaya çıkardık. Çaycuma’nın kentsel yaşam kalitesini artırıp bir cazibe merkezi haline gelmesine büyük katkı sunan bu çalışmada, sağladıkları yüksek koordinasyon ve işbirliği nedeniyle Akmercan şirketinin değerli yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

6 KİLOMETRE HAT DÖŞENECEK

Diğer tüm mahallelerde çalışmaların yüzde yüze ulaşmışken Velioğlu’nda küçük bir kesimde altyapı çalışmalarının tamamlanmamış olmasının kendisini huzursuz ettiğini dile getiren Kantarcı, “Şirket yöneticileri ile yaptığım görüşmeler sırasında bu ricamı kendilerine ilettim. Sağ olsunlar kırmadılar. Ümit Caddesi, Aktaş Caddesi, Namaztepe Caddesi, Pınar Caddesi, Ata Caddesi, Yüksel Sokak, Kasım Sokak, Aralık Sokak’ta 6 kilometreyi bulacak hattı döşemeye başladılar.  Böyle arazisi sorunlu birkaç nokta ile çok uzaklardaki az sayıdaki konut dışında doğal gazı ulaşmadığı yer kalmadı. Çaycuma Belediyesi olarak bir hedefe daha ulaşmanın huzuru içindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Doğal gaz yeni abonelere hayırlı olsun” dedi.