Karadeniz Ereğli Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu (Merkezi) tarafından gerçekleştirilen, “Dördüncü Cemre” isimli şiir ve müzik dinletisi gönüllere yer etti. Öğretmenler ünlü şairlerin eserlerini seslendirirken, Fasl-ı Şahane müzik grubu nostalji rüzgarı estirdi.

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu, Okul Aile Birliği tarafından organize edilen “Dördüncü Cemre” adlı müzik ve şiir dinletisi, Erdemir Kültür Merkezi sinema salonunda düzenlendi.

Okul basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Önceki akşam saat 19:00’da, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul müdürü Ziya Babal yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti; “Okul Aile Birliği tarafından organize edilen, öğretmenlerimizinde büyük emeği bulunan sevgi temalı Dördüncü Cemre adlı müzik ve şiir dinletinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Aslında bu etkinliğimizi Engelliler haftasında yapmak istemiştik. Ancak salonun dolu olması sebebiyle planımızı bir hafta gecikmeli olarak sarkıtmak durumunda kaldık.

İnsanlığın en ulvi duygularından olan ve her geçen gün azalmaya yüz tutan, sevgi duygusunu hatırlamak ve bu güzel bahar akşamında içimizdeki sevgi tomurcuklarını yeşertmek amacı ile yola çıktık. Bu yolculukta bize eşlik eden ve katkı sunanlara müteşekkiriz. Özellikle bu güzel salonu tahsis eden Erdemir yönetimine, yoğun mesailerine rağmen bizlere zaman ayıran Fasl-ı Şahane ekibine, programın hazırlanmasında emeği geçen Okul Aile Birliğimize, öğretmen arkadaşlarımıza ve davetimize icabet ederek bizi onurlandıran katılımcılara teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” 

NOSTALJİ RÜZGARI…

Programda, edebiyatımızda önemli yeri olan Nazım Hikmet, Orhan Veli Kanık gibi ünlü şairlerin eserlerini (şiir), organizasyon sahibi okulun öğretmenleri tarafından fon müziği eşliğinde seslendirildi. Fasl-ı Şahane müzik grubu, 1970, 80 ve 90’lı yıllardan ünlü bestekar ve sanatçıların hareketli/duygusal eserlerini seslendirerek, nostalji fırtınası estirdiler.       

Yaklaşık bir buçuk saat süren etkinliğe; Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Zonguldak İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, Kdz. Ereğli Gençlik ve Spor İlçe müdürü, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Programın sonunda, Okul Müdürü Ziya Babal ve Aile Birliği Başkanı Tülay Demirel tarafından, programda emeği geçen öğretmenlere çiçek ve plaket takdim dildi.  

Edebiyat öğretmeni Mehtap Kutluer yaptığı kısa konuşmasında, “Birinci cemre havaya, ikinci cemre suya ve üçüncü cemre de toprağa düşer. Bu programımız ile etkinliğin ismi “Dördüncü Cemre” yi yüreklere düşürmeyi amaçladık” dedi.