TTK Karayol Motor Atölyesi çalışanlarının geleneksel buluşması yapıldı. Bu yıl 7.si yapılan buluşma duygulu anlara sahne oldu

 

TTK Ulaştırma İşletme Müdürlüğü Karayol Motor Atölyesi çalışanlarının geleneksel buluşması, geçtiğimiz hafta sonu, Kilise Yaman Restoran’da yapıldı. Bu yıl 7.si yapılan buluşma, son derce duygulu anlara sahne oldu. Emekli olup da kent dışına yerleşmiş bazı çalışanlarla yaşı oldukça ilerlemiş efsane ustaların da katıldığı buluşmada dostluklar tazelendi, hatıralar konuşuldu. Son derece neşeli ortamda geçen buluşmaya zaman zaman hayatını kaybeden eski arkadaşların hüznü de egemendi. Gecenin ilerleyen saatine kadar gönüllerince eğlenen Motor Atölyesi çalışanları bir de toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

KURUMUN EN GÖZDE YERLERİNDEN BİRİYDİ

TTK’nin küçültülmesiyle birlikte lağvedilen Karayol Motor Atölyesi’nde, kuruma ait 600’den fazla aracın her türlü bakım ve onarımı yapılıyordu. Uzun yıllar kuruma hizmet veren atölyede, işçi sayısının, 150’ye yakın olduğu zamanlar oldu.Ertan Güney, Yılmaz Süer, Kazım Ergün, Zeki Kefeli, Dursun Durmuş gibi kentin sosyal, siyasal, sendikal yaşamında aktif olmuş insanların da çalıştığı atölye, zamanında kurumun en gözde yerlerinden biriydi.

 

3-4 KUŞAK ATÖLYE ÇALIŞANI BİR ARADA

Buluşmayı düzenleyeler arasında yer alan ve çalıştığı zaman içinde GMİS’in işyeri temsilciliğini de yapan Metin Genç, “Biz her yıl bu buluşmaları yaparak uzun yıllar mesai arkadaşlığı yaptığımız, birlikte ter akıttığımız, büyük grevde yolları birlikte aşındırdığımız arkadaşlarımızla hasret gideriyoruz. Söylemeye gerek yok belki ama çok duygulu anlar yaşıyoruz. Bırakın TTK’yi, EKİ’nin yükseliş dönemine tanıklık etmiş, emeğiyle katkı sunmuş, yetenekleriyle efsane olmuş büyük ustalarımız da bulunuyor aramızda, emekli olmayı hak edemeden atölye kapatıldığı için kurumun başka birimlerinde halen çalışmakta olan kardeşlerimiz de. 3-4 kuşak atölye çalışanı bir araya geliyor, dostluklarımızı tazeliyoruz. Katılan herkes, hayatın başka alanlarında başka pek çok işle meşgul olmuş olsalar da, o günlerin tadının bambaşka olduğunu, orada yaşadıklarının hayatının en anlamlı paylaşımları olduğunu söylüyor. Bizi her sene buluşturan duygu da bu zaten. Ben katılan tüm arkadaşlarıma, en çok da ilerlemiş yaşlarına rağmen gecemize katılan ulu çınarlarımızla kent dışından gelen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu buluşmaları her yıl tekrarlamaya kararlıyız” dedi.

 

ÖMRÜMÜZÜN EN GÜZEL GÜNLERİNİ YAŞADIK BİRLİKTE

Kendisi de eski bir Karayol Motor Atölyesi çalışanı olan gazetemizin yazarı Ahmet Öztürk, geceyle ilgili olarak sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı: “EKİ Ulaştırma Müdürlüğü Karayol Motor Atölyesine işbaşı yaptığımda, 18 yaşıma bile girmemiştim daha… Dünyaya gözlerimi burada açtım, insanlar tanıdım… Mücadeleyi öğrendim burada, paylaşmayı, dayanışmayı… Cıva gibi delikanlılardık; çalışmayı da seviyorduk, hakkımızı aramayı da… Sendika koltuklarında değil de işçi hareketinin en ön saflarında yerimiz oldu her zaman… Devran döndü, yavaş yavaş saçlarımız ağarmaya başladı… Önce ustalarımız emekli oldu, sonra da biz… Hepimiz aynı şeyleri söylüyoruz şimdi: Ömrümüzün en güzel günlerini yaşadık birlikte… Andıkça içimiz sızlıyor, ne EKİ var artık ne Ulaştırma, ne de Motor Atölyesi... Her şey çok geride kaldı artık… Birbirimize duyduğumuz sevgi aynı şekilde sürüyor ama… Hepimizin gözlerine yayılan ışık bunu açık şekilde anlatıyor zaten… Yedinci kez bir araya geldik… Uzun sohbetler edip bolca gülüştük… Dostluklarımızı tazeledik bir kez daha… Anılarımıza unutulmaz anlar ekleyerek de ayrıldık birbirimizden… Bin yaşayın dostlarım…” (Yasemin Sarı)