Diyarbakır’ın Sur İlçesinde geçtiğimiz gün hainlerle girdiği hendek çatışması sonrasında omzundan ve boşluk bölgesinden yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Uzman Çavuş Göksal Cin (24) memleketi Zonguldak’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Zonguldak Merkeze bağlı Elvanpazarcık Beldesi Çalca Mahallesi’nde bulunan Tasmacı – Çalca İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen cenaze töreniyle son yolcuğuna uğurlanan Şehit Uzman Çavuş Cin’in nişanlığı Büşra Aslan şehidi son kez görmek için tabutu açtırırken gözyaşları da sel oldu. Düzenlenen cenaze törenine; Zonguldak Valisi Ali Kaban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ile Ünal Demirtaş, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin ve daire müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katılırken şehidin babası Şaban Cin ise ayakta durmakta zorluk çekti.

Kılınan cenaze namazı ardından Şehit Uzman Çavuş’un Cin’in Tugay Komutanlığı Tören Mangası tarafından naaşı defnedilmek üzere dualar eşliğinde aynı mahallede bulunan mezarlığa götürüldü. (Barış DOĞAN - Umut ERSES)

 

AYRINTILAR GELECEK…