16 Nisan Dünya Biyologlar Günü, Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Biyoloji Topluluğu öğrencileri tarafından Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilimsel etkinliklerle kutlandı.

Biyoloji Bölümü tarafından her yıl düzenlenen etkinlikler, biyoloji sergisinin Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel ve Biyoloji Bölümü Öğrenci Topluluğu Sorumlusu Prof. Dr. Ersöz Gonca tarafından açılışı ile başladı. Dekan Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel,Biyoloji Meslek Kanunu ve Biyologların Haklarından bahsederek başladığı konuşmasında salgın döneminde Biyolog mesleğinin daha iyi anlaşıldığına değindi. Aynı zamanda Biyoloji Bölümünün aldığı Akreditasyon sayesinde Biyologların iş dünyasına hazır hale geldiğini de belirten Büyükgüzel sonraki süreçlerde biyologlara sosyal transkript verileceğini belirtti.

Sergide Biyoloji Bölümü öğrencilerinin rehberliğinde ilgi çekici maketler, hayvan ve bitki örnekleri, biyoloji ile ilgili güncel konularda posterler tanıtılarak ilgililerin beğenisi ve merakına sunuldu. Öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği sergiyi Zonguldak Kozlu Ortaokulu’ndan gelen kalabalık öğrenci toplulukları da gezdi.

Etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen söyleşide BEÜ Biyoloji bölümü mezunu Nigar Albağ Mutlu mezuniyet sonrası öğrencilere rehber olabilecek iş tecrübelerini aktardı. Aynı zamanda Biyoloji Bölümü Öğrencisi Kübra Aslan “Böcek Bağışıklığı” ile ilgili hazırladığı sunumu paylaştı.

Söyleşi sonunda Büyükgüzel, Nigar Albağ Mutlu ve Kübra Aslan’a hediye takdim etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzelverdiği desteklerden dolayı BEÜ Rektörü Prof. Dr.İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür etti.