CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Marketlerin kriz dönemini fırsatçılığa çevirdiğini söyledi. İl genelinde sürekli denetimler yapan Vali Mustafa Tutulmaz’a çağrı yapan Uzun, “Şu marketleri de bir denetletseniz  Sayın Valim” dedi.
Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, “Sayın Valim ;Bu sözde 'tam kapanma'  döneminde sık sık denetimler yapıyorsunuz .Büyük çoğunluğu sokaklarda olan vatandaşları uyarıyorsunuz.  10 gündür yaşananlara baktığımızda ,ceza kesilip uyarılması gerekenlerin biz evde oturup dışarı çıkmayanlar olduğunu düşünmeye başladım .Herkes bir bahaneyle sokaktayken asıl düzeni biz bozuyoruz sanki!
“FIRSATÇILIK YAPIYORLAR”
Bir de , salgın  dolayısıyla  çoğumuz sosyal hayattan el çekince giderlerimizden birçok kalem düştü belki , ama bu giderlerin neredeyse tamamı gıdaya yöneldi ya, marketler de bu krizi fırsata çeviriverdiler  gibi ! Markete gidip temel ihtiyaçlarını gidermekten başka aktivitesi olmayan bizler , fiyatları bir ziyaret öncesine göre "güncellenmiş" görüyoruz .Her zaman 100 liralık benzin alan vatandaş misali markete her 100 lira ile gittiğimizde torbada sürekli bir ürün eksiliyor. Fiyatı iki haneli olmayan ürün yok gibi . Şu marketleri de bir denetletseniz  Sayın Valim” dedi.