Kahveci; “Halktan alınan vergilerle yayın yapan TRT’de halkın bu şekilde aşağılanmasına imkan tanınması vahimdir”

Zonguldak Eğitim İş Şube Başkanı Metin Kahveci yazılı bir basın açıklaması yaparak namaz kılmayan insanlara hayvan diyen Prof. Aşkar’ı ve TRT’yi kınayarak “Suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Kahveci şube merkezinden yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olan Mustafa Aşkar isimli zatın TRT'de katıldığı "Ramazan Sevinci" adlı programda "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır" şeklinde yaptığı açıklama kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştır. İslam’da namaz kılmayan hayvandır diye bir ibare yoktur. Bu söylem ilim tahsili yapan profesör olmuş bir şahsiyetten söylenmesi ilim ve statü için çok büyük bir kara lekedir.  Tahsil görmüş ama, tahsilin yararlarından aydınlığı görememiş, taş devri inancıyla yaşamakta olduğu görülmektedir. Bizim  için  bu  şahıs mağara devrinin anlayışına sahip olduğu  anlaşılmaktadır. Asıl suçlu bu iradeyi ona verenlerdedir. Kişiye göre din inanışı gerçekleştirmek isteyenlere göre kasıtlı çıkarılmış açıklamalardır. Kınıyoruz. İslam’da teşvik vardır,  baskı yoktur. Namaz kılmayan kişiler dinden çıkmaz. Ama bu edepsizler ve terbiyesizler yüzünden dinimiz İslam’dan çıkmıştır. Bu ülkeye yeni bir İslam anlayışı getirmek isteyenlere gerçek Müslümanlar fırsat vermeyecektir.

Bu zat aynı zamanda İslam’ın barış ve hoş görü dini olduğu anlayışını yok etmiştir.  Yine bu zat, bu ülkede namaz kılmayan vatandaşların tamamını alenen aşağılama kastıyla tahkir etmiş, nefret ve ayrımcılık suçu ile birlikte halkın dini değerlerini aşağıladığı gibi dinimize de hakaret etmiştir.

Halktan toplanan vergilerle yayın yapan TRT’de halkın bu şekilde aşağılanmasına imkan tanınması da gelinen noktanın bir başka vahim boyutudur.

Bu nedenlerle adı geçen şahıs ile birlikte devlet televizyonunda bu suçların işlenmesine neden olan anılan program sunucusu, yapımcısı ve diğer TRT yetkilileri hakkında sendikamızca suç duyurusunda bulunulmuştur.