CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak Limanında boğularak hayatını kaybeden Berkan Gezer'in ölümüyle ilgili sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi. 

Uzun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sahil Projesi çalışmaları şekillenmeye başladığından beri yaptığımız eleştiri ve önerilere kulak tıkayanlar bu yaşanan acıya ‘takdiri ilahi ‘ diyebilirler. Daha düne kadar halkımızı denizle buluşturuyoruz diye açıklamalar yapanlar, bu evladımızın hayatını kaybetmesinde ‘TOKİ’nin hatası projeyi böyle yapmışlar’ da diyebilirler!

Yasal olarak açılışı yapılmayan, tam olarak tamamlanmayan projenin halkın kullanımına sunulması ve bu acının yaşanmasına sebep olmuştur.
Başından beri deniz seviyesine yapılan platforma korkuluk konulması gerekliliğini, oraya gidip gören herkes dillendirdi. Üstelik daha 20 gün önce yaşadığımız Asma ve Üzülmez derelerin su taşkınlarının limana doldurduğu çamur ve çöp yığınlarının limanın içini bataklığa döndürdüğünü görmek, bilmek için alim olmaya gerekte yok.

Almadığınız her önlem, biz ne dersek o zihniyetiniz, her eleştiri ve öneriye siyasi rekabet gözüyle bakmanız, hiçbir öngörünüzün ve vizyonunuzun olmaması Zonguldak halkına pahalıya mâl olacak demiştik yine söylüyoruz.

Başka insanlarımızın zarar görmeyeceği tedbirlerin bir an önce alınmasını talep ediyor, sorumlulardan hesap sorulacağına inancımızı koruyoruz.
Sevgili Berkan’a Allah’tan rahmet,  ailesine tüm sevenlerine sabırlar diliyor acılarını paylaşıyoruz.