Kendilerini Zonguldak zamlarla mücadele platformu olarak tanıtan bir grup emekli Madenci Anıtı'nda protesto eylemi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sokak eylemleri karşıtı açıklamalarına rağmen seslerini yükseltmeye devam eden emekliler son yapılan zamların geri alınmasını istediler.  

AKP'nin bu ülkenin başına gelmiş en büyük felaket olduğuna vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "AKP iktidarı yeni yıla girerken elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere yaptığı zamlarla milyonların yeni yıla daha da yoksullaşarak girmesine sebep oldu.
Son zamlarla birlikte konutlarda kullanılan elektrik fiyatları yüzde 72,5-158,8 oranında arttı. Artış;Ticarethanelerde yüzde 159,7, tarımsal sulamada yüzde 121,2, sanayide ise yüzde 158,8 oranında oldu.                                                                                                                    
Doğalgaz fiyatları ise, son bir yıllık dönemde, konutlar için yüzde 47,1, ticarethane ve küçük sanayide yüzde 76,1, büyüksanayide yüzde 345,1, elektrik üretim santralleri için yüzde 290,4 oranında arttı. doğalgazın, üretimlerinde sınai girdi olduğu sanayi tesisleri, yüzde 345 oranındaki fiyat artışlarını maliyetlerine derhal yansıtıp, kendi ürün satış fiyatlarını yükselteceklerdir.
Kömür fiyatlarına yapılan yeni yılın ilk zammı yüzde 38 dir.
Benzin ve mazot fiyatlarına baz teşkil eden dolar düşmesine rağmen akaryakıt fiyatları her gün zamlanmakta ve en son 14 tl ye  dayanmaktadır.
Daha dün ekmeklik buğdaya yapılan zam yüzde 25 tir.
Asgari ücrete yapılan yüzde 50,4 lük zam daha verilmeden erimiştir.
 Bütün bunlar tüm ürünlerde fiyat artışlarını hızla yükseltecek, hayat pahalılığını katlanarak arttıracaktır.
Kara kışın ortasında, bu hayat pahalılığı ve ekonomik kriz içinde yurttaştan daha fazla fedakarlık beklemek aymazlıktır. Fedakarlık yapacak birileri varsa bu ülkenin kaynaklarını yağmalayanlar, paralarına para katanlardır.Bu düzenin kaymağını kim yedi ise faturayı da o ödemelidir.
Bu ülkede vergilerin yüzde 75 ‘i çalışanlardan alınmaktadır .
Oysa enflasyonun en az yüzde 80 olduğu ülkemizde maaş zamları yüzde 30,5 olarak açıklanmaktadır
Onun için;
1.Elektrik fiyatlarındaki artışlar fahiştir, kabul edilemez. Zamlar geri çekilmelidir.
2. Öncelikle 150 kWh elektrik yardımı uygulaması şeffaflaştırılarak ölçütleri kamuoyu ile paylaşılmalı ve yardım sınırı aylık 230 kWh’a yükseltilmelidir.
3. Konutlarda elektrik, doğalgaz ve suya yansıyan KDV sıfırlanmalıdır.
4. Maddi imkansızlık nedeni ile elektrik, doğalgaz , su faturalarını ödeme zorluğu çekenlerin elektrik, gaz ve suyu kesilmemeli, bu ihtiyaçlar kamu kaynaklarından sağlanıp, halkın karanlıkta, soğukta ve susuz kalmaları önlenmelidir.
5.Yüzde 114 ile yüzde 60 arası zamlanmış olan temel tüketim maddelerinde KDV sıfırlanmalıdır.
6. Kamu emekçilerinin ve emeklilerin maaşları ocak ayından itibaren en az asgari ücrete yapılan artış oranında, yani yüzde 50,4 oranında artırılmalıdır.
7.Fiyat artışlarının en önemli kaynaklarından biri olan akaryakıt zamları geri alınmalıdır.
Biz ‘’Benim alın terim nereye gitti ,nereye harcandı ? ‘’diye soruyoruz !
Halkçı bir bütçe , vergide adalet , insanca yaşanacak bir ücret için ,sefalete teslim olmamak için hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz !
Şimdi bizden çalınanları  geri alma zamanıdır"