Zonguldak Belediyesi, TOKİ ve Emlak Konut işbirliğiyle yapılan Elmas Park alışveriş merkezi açılışa gün sayıyor. Çevre düzenlemesi dahil yüzde 99'u tamamlanan Elmas Park daha şimdiden yolsuzluk ve yasa dışı satış iddialarıyla gündeme geldi. Yapım ihalesindeki sır perdesi hala aralanmayan Elmas Park, şimdi de emlak simsarları ve fırsatcıların hedefi oldu.

 Bilindiği gibi Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, yıl sonuna kadar yıkılması planlanan Fevkani Köprü altında işyeri bulunan esnafa Elmas Park'tan yüzde 20 indirimli satış yapılacağını duyurmuştu. Bu gelişme üzerine indirimi fırsata çevirmek isteyen kurnaz emlak avcıları, Elmas Park'tan yer almayı düşünmeyen esnafın üzerinden yüzde 20 indirimli dükkan ve ofis toplamaya başladı.


Halkın Sesi, günlerdir adı geçen 3 kurumdan Elmas Park'taki ofis ve dükkanların hangi kurum aracılığıyla satıldığını öğrenmeye çalışıyor. Zonguldak Belediyesi, TOKİ ve Emlak Konut'ta muhatap bulamayan Halkın Sesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyor. Gazetemize ulaşan esnaflar bırakın ofis ya da işyeri almak, bilgi almak için bir muhatap bulamadıklarını belirterek, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ı kamuoyuna açıklama yapmaya davet ediyor. 

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Konutlarda metrekaresi 17 bin liradan, ticarethanelerde 39 bin liradan satış yapan TOKİ, Elmas Park'la ilgili bir satış ofisi açmadı. Ancak bazı dükkan ve ofislerin satıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Satışlarım kim tarafından ve metre kare fiyatının ne olacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar yetkililerden bir açıklama bekliyor. İşte merak edilen sorular: 
Elmas Park projesi hangi yöntemle inşaatı yapan firmaya verildi? Projede bulunan yerler kim tarafından satılacak? Şuana kadar satılan işyeri ve ofis var mı? Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan bu binadan yer aldı mı? Satış yapılan işyeri varsa kime satılacağı açıklanacak mı?