Tüketici hakları derneği Zonguldak Şube başkanı Ali Topaloğlu:

“Enerji-SA sadece tahsilat mı yapar?”

Kentimizde sıkça yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Ali Topaloğlu yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında elektrik kesintileri nedeniyle beyaz eşyalarda bozulma meydana gelmesi sebebiyle mağdur olan vatandaşların Enerji Sa’ya başvurarak haklarını savunmalarını istedi.  Açıklamasında, “Kentimizde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı mağdur ederken, Tüketicilerin sağlıklı hizmet almasını engelliyor. Son dönemlerde gelişi güzel kesintiler vatandaşı canından bezdirdi kentte yaşanan en küçük yağmur yada rüzgarda elektrik kesintileri yaşanmakta elektriklerin gidip gelmesi sonucunda gerilimlerde yaşanan voltaj değişikliği nedeniyle yurttaşların Beyaz eşyalarında elektronik cihazlarda arızalar meydana gelmektedir. Tüketiciler Bunların tamiri için paralar ödemek zorunda kalmaktadırlar. Bu durumda olan tüketicilerimiz Enerjisa'ya başvurarak zararlarının karşılanmasını talep etsinler. Kurum karşılamaz ise Tüketici Hakem Heyetine Başvursunlar.

Diğer yandan bu kesintiler yüzünden gerek tüketicilerimiz gerekse de esnaf ve ticaret erbabımız mağdur olmaktadırlar. Evde sağlık hizmeti alan hastalarımız mağdur olmaktadırlar. Vatandaş gereksiz zaman kaybına uğramaktadır. 

Vatandaş zaten yüksek oranda fatura ödemekte vatandaş soruyor bu paralar nereye gidiyor neden yatırımlar yapılarak gerekli çalışmalar yapılıp böylesi kesintilerin önüne geçilemiyor. Evet bizde soruyoruz Enerji sa sadece paramı tahsil eder. Bu konuda yetkileri uyarıyoruz. Gerekli önlemleri alın vatandaşı mağdur etmeyin.” şeklinde konuştu.