Enerjisa,  Kozlu Belediyesinin 3 milyon lira tutarındaki  borcu nedeniyle su pompalarının elektriğini kesince koca ilçe susuz kalmıştı.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, iktidar partisi oldukları için Enerjisa'nın Kozlu Belediyesi'nin elektriklerini kestiğini söyledi 

Bektaş, Enerjisa'nın  yaptığı bu olayı Kozlu Belediyesinin unutmayacağına vurgu yaparak, 

“iki ay ödeme yapmayınca elektriği kestiler. Kurumlar arası görüşmeler devam ediyor. Düzelteceğiz inşallah. Benim adıma kınama yapmış olabilirler. Sonuçta kınılacak bir durum. Arkadaşlar su başka şeye benzemez. Herşey para değildir. Borcumuzu ödemek zorundayız. Herşeyde para değildir. Sağlık var hastaneler var. Mesele para meselesiyse zaten çözülecek. Herkesten bir özveri bekliyoruz. Başkent elektrik bunu kasıtlı yaptı. Yoksa 2 aylık borç için elektrik kesilmez. İnsanların sağlığı önemli. 3 milyonluk borç Kozlu Belediyesi için önemli bir borç değil. Bugüne kadar 40-50 milyonluk faturaları ödeyen belediye sonuçta son zamlarda belediye de sıkıştı vatandaşta sıkıştı. Başkent Elektriğin bunu Kozlu Belediyesine kasıtlı olarak yaptığına inanıyorum. Ön yargılı olarak davrandığına inanıyorum. Bundan evvelde 4 milyon borç vardı onura kredi çektik ödedik. 3 milyon kredi çekilir ödenir. 3 milyonla ne Enerjisa batar ne de biz şey oluruz. Ancak bunu birisi kasıtlı olarak yaptı. Bunu başka belediyelere yapmazlar. Seçim yaklaştığı zaman herşeyden herşeyi bekliyoruz. Biz iktidarız ama hala bu iktidarı yıkmak için canını verecek insanlar var. Çözeceğiz inşallah. Uzun sürmez. Ama unutacak değiliz. 42 bin nüfuslu ilçenin elektriğin keseceksin böyle kolay şeyler değil. Ben kimsenin suyunu kesmiyorum. Sağlığından olmasın. Bugüne kadar Ali Bektaş kimsenin suyunu kesmiş mi? Böyle bir dünya yok. Ben Ak Partili belediyeye kasıtlı olarak yapıldığına inanıyorum”dedi.