Kdz. Ereğli’de 12 Haziran 2014 Perşembe günü iki engelli ailenin halk otobüsüne alınmaması üzerine basın toplantısı düzenleyerek bir hafta içerisinde sorunun çözülmesini isteyen Fiziksel engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, bugün adliye binası önüne geldi. Sorunun çözülmediğini ifade eden Şentürk, 60 engelli vatandaş ile birlikte Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmak için adliyeye geldi.

Şentürk adliye binası önünde yaptığı basın açıklamasında halk otobüslerine yaşadıkları sorunun çözülmesi için bir hafta süre verdiklerini ancak bu süre zarfında hiçbir iyileştirme görmediklerini ifade etti. Engellilerin halk otobüslerinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Şentürk, "4 Mart 2014 tarihinde resmi gazetede yürürlüğe girerek engellilerin toplu taşımadan ücretsiz yararlanması kanunu maalesef ilçemizde uygulanmamaktadır. İlçemizde engelliler yine halk otobüslerinden yine yüzde 50 indirimli yararlanmaktadır. Tekerlekli sandalyede olan engelli arkadaşlar da halk otobüslerine alınmamaktadır. Kendilerine güçlük çıkarılmakta refuze edilmekte yer yer hakarete uğramaktadır. Konuyla ilgili kaymakamlık 30 bilet parası ceza kesmektedir. Geldiğimiz nokta bugün 19 haziran yine hala aynı uygulamalar devam ediyor. 1 hafta önce biz derneğimizin önünde bir basın açıklaması yaptık. Konunun muhataplarına çağrıda bulunduk. 1 haftalık kendilerine bir süre tanıdık. Bu süre içerisinde bu sorunun çözülmesi için yetkili ilgili kimse bu sorunu çözmesi için adım atmasını bekledik. Fakat aradan geçen 1 hafta içerisinde her hangi bir adım atılmadı. Bunun üzerine biz 60 tane engelli arkadaşımızın dilekçesini derneğimizin bir nüshasıyla alıp savcılığa suç duyurusunda bulunmaya geldik. Nasıl olsa bu kanununu uygulamak zorunda kalacaklar. İstiyoruz ki bu işi daha fazla uzatmasınlar" dedi.

Kendisi de fiziksel engelli olan Şentürk tekerlekli sandalyesi ile geldiği adliye binasında engelli merdiveni olmadığı için 10 kişinin kucağında çıkartıldı. Savcılık katına çıkan merdivenlerin dar olması sebebiyle yukarı çıkamayan Şentürk, avukatının savcılıkla yapacağı görüşmenin sonucuna göre hareket edeceğini belirtti.