Erdem hakkında inceleme

Valilik basın bürosundan yapılan bir açıklama ile Zonguldak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Muharrem Erdem hakkında basında yer alan haberler üzerine Valilikçe inceleme başlatıldığı bildirildi.

Erdem hakkında yerel basında yer alan iddialarda şöyle denilmişti:

“Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ta fahiş fiyata yapıldığı iddia edilen yemek ihalesi, Kdz. Ereğli’de operasyon düzenlenmesine karşın, görmezden geldiği sahte rapor skandalı, Uzman Doktorsuzluk ’tan hastanelerden sevk edilen ve hizmet alamayan hastalar konusunda her kesimce tartışılmaya ve eleştirilmeye başlanan Erdem,  bu tutumları ile ne yapmak istiyor?

Şimdi vatandaş soruyor; “Ey Genel Sekreter,  Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde sahte sağlık raporu skandalalar üzerinden 2-3 yıl geçmesine karşın, bu konularda kamuoyuna bir açıklama yapılmazken, daha 2-3 ay önce Ereğli’de yaşandığı ileri sürülen sahte raporu skandalı hakkında Ereğli basının da çıkan haberlere yanıt verme zahmetinde neden bulunmuyorsun?  Bu konuda kamuoyu vicdanını nasıl rahatlatacaksın? Devletin raporlar sebebiyle uğradığı iş gücü kaybına neden seyirci kalıyorsun?

Zonguldak İli içinde bulunan hastanelerde plastik cerrahi, gastroloji, cildiye, çocuk kardiyolojisi, çocuk psikiyatri doktoru, kalp damar cerrahı, endokrin bölümleri neden yok? Bu açıklar neden giderilmiyor? Bu açığı kapatmak için ne yaptınız?

Özel Hastane olan Anadolu hastanesinde Acil Bölümünde uzman doktor nöbet tutarken, Ereğli Devlet Hastanesi’nde bu ikinci basamak diye adlandırılan uzman Doktor nöbetçi olarak görev yapıyor mu? Yapmıyorsa neden yapmıyor?

Zonguldak genelindeki hastane yemek ihalesi daha önce 38 Milyon TL’ye yapılırken, öğün eksiltildiği halde, 13 Milyon TL fazla ödenerek aynı firmaya 51 Milyon TL’ye verilmesi normal mi?

Bir yılda bir yemek maliyeti 13 Milyon TL nasıl arttı?"