Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Zonguldak Dedeman Otel'de sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve muhtarlarla olan buluşmasında "Uzun Mehmet" yerine "Uzun Hasan" deyince yandaş medya sosyal medyada Kılıçdaroğlu aleyhine yayınlar başlattı. Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan da Kılıçdaroğlu'nun videosunu yayınlayarak altına   "Zonguldak’ımızdan bihaber Başkan!Şaşırdık mı?" yazıp gülücük emojisiyle Kılıçdaroğlu'nu ti'ye aldı.

VİDEO ELLERİNDE PATLADI!

Ancak AKP'lilerin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'yla dalga geçtiği haberlerin  mürekkebi kurumadan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın da kömürü bulan Uzun Mehmet için "Uzun Hasan" dediği ortaya çıktı. Zonguldak Nostalji sayfasının editörü Araştırmacı yazar Yüksel Yıldırım'ın yayımladığı belgede Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın da Uzun Mehmet yerine Uzun Hasan dediği görüldü.  

22 Haziran 2011 tarihinde Zonguldak'ta yapılan Uzun Mehmet'i anma törenlerine Başbakan olarak telgraf gönderen Recep Tayip Erdoğan'ın Uzun Mehmet yerine Uzun Hasan yazdığı dikkat çekti. O tarihli CNN Türk haber sitesinde konuyla ilgili yayınlanan haberde Erdoğan'ın "Uzun Hasan" gafının yazıldığı telgraf da belge olarak yer aldı.  

AKP yandaşı gazetelerin köpürterek servise verdiği haberler ve "Kılıçdaroğlu Uzun Hasan dedi" videosunu paylaşanlar apar topar yayından kaldırdı.

Haber: Mustafa ÖZDEMİR