Adalet ve Kalkınma Partisi'nde günlerdir merak edilen soru cevabını buldu. AKP Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun'un istifasıyla boşalan göreve bir süre önce il başkan yardımcılığı görevinden alınan Muammer Avcı getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi'nden itibaren dava arkadaşı olan ve ticaret yaptığı merhum Talip  Avcı'nın oğlu olan Muammer Avcı'ya il başkanlığı görevini veren Erdoğan'ın bu  kararı "vefa" olarak yorumlandı.

4 ADAY ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ

Dün ilk olarak AKP Genel Merkezinde 8'inci katta genel merkez yöneticileriyle mülakata giren Muammer Avcı, Mustafa Demiray, Mükerrem Ayçiçek ve Mustafa Çağlayan akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bire bir gürüştü. Görüşme sırasında Erdoğan, "İl başkanlığı görevini Muammer Avcı'ya veriyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tercihi mevcut milletvekillerinin hoşuna gitmedi. Süreçte açık tavır koyan AKP Zonguldak Milletvekillerinin önümüzdeki dönem sıralamadaki yerleri de tartışma konusu oldu. 

ERDOĞAN BÜTÜN TEŞKİLATLARI MUSTAFA ÇAĞLAYAN'A BAĞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'taki tüm teşkilatları Mustafa Çağlayan'a bağladı.
Dün yapılan il başkanı mülakatında 4 adayla görüşen Erdoğan, Muammer Avcı'ya il başkanlığı görevini verirken, aynı toplantıda, "Belki de Türkiye'de ilk kez bir ilin teşkilatlanmasını bir kişiye teslim ediyoruz. Zonguldak'ın tüm teşkilatları Mustafa Çağlayan'ın sorumluluğunda" dedi.