Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’de (ERDEMİR) iftar saatinde meydana gelen iş kazasında 1 işçi hayatını kaybetti.
İş kazası akşam saat 20.50 sıralarında ERDEMİR Sıcak Haddehane’ye bağlı levha haddehanesi soğuk makas bölümünde meydana geldi. İddiaya göre haddehane içinde rulo sacları kesmede kullanılan soğuk makas da meydana gelen sıkışmaya müdahale etmek isteyen Cemil Üstünel (37) makasın hidrolik sisteminin boşalması sonucu ezildi. ERDEMİR’in ambulansı ile ilçedeki özel hastaneye kaldırılan yaralı işçi burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Acı haberi alan işçinin eşi 3 çocuk annesi Fatma, Babası Hüseyin ve mesai arkadaşları hastaneye koştu. Üstünel’in ailesi ile mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.
Savcılık iş kazasının meydana geldiği yerde inceleme başlatırken, olayla ilgili olarak sıcak haddehane sorumlusu formenler F.B. ile M.T.’nin ifadelerinin alınacağı belirtildi. 15 yıldır ERDEMİR’de çalıştığı öğrenilen Cemil Üstünel’in otopsisinin yarın sabah yapılacağı ifade edildi.
Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.