Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve Teknik Politikalar Başkanı Mustafa Ergen ve beraberindekiler bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere dün Zonguldak’a geldi.
Genel Başkan Yardımcısı Ergen; “90 kurucuyla başladığımız süreç aslında Türkiye’nin bir simülasyonunu, mozaiğini kendi partimizde yaşatıyoruz. Birbirinden farklı düşünen insanlar ortak geleceğe bakabiliyor. Bizi birbirimize bağlayan süreç ileriye bakmak. Geçmişe bakarak yıllarımız da geçer, sorunları da çözemeyiz. Bu sorunları artısıyla eksisiyle bizim sorunlarımız. Eğitim özellikle bizim ana gündemimiz. Türkiye’nin genç nüfusu var. Genç nüfus bizi diğer ülkelerden ayıran en önemli ham madde. Japonya gibi, Almanya gibi yaşlı bir nüfusumuz yok. Eskisi gibi yerin altından çıkan kaynaklarım zenginleştireceği dünyanın içinde değiliz. Burası yerin altından çıkan kaynakların şehri ama eskisi gibi petrol, altın bu ülkeyi zenginleştirmeyecek. Tamamen beşeri sermaye zenginleştirecek. Girişimcilik temelli, teknoloji temelli yepyeni bir endüstriye doğru gidiyoruz”  şeklinde konuştu.
DEVA Partisi Genel Başkan yardımcısı Ergen, İl başkanı Av. Fatih Keleş, Merkez İlçe Başkanı Umut Metin, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ile esnaf ziyaretlerinde de bulundu.

(Şebnem SAKA)