Eşref Anısına Konferans Salonu

Zonguldak Belediyesi Eski Başkanı İsmail Eşref’in ablası Ferhunde Eşref’in kızı Özlem Solu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Bridge To Turkey katkıları ile annesinin adına Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’na Konferans Salonu yaptırdı.

Dün gerçekleştirilen açılış törenine, Özlem Solu, İsmail Eşref, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkez Başkan Yardımcısı Gülsüm Kaya, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkez Yazman’ı Osman Karaduman, Zonguldak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Derya Dilaver, Kozlu Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

“Zonguldak’ta Başka Yok”

Açılışta önce Eşref ailesine ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine teşekkür eden Okul Müdürü Murat Güveren, bu denli bir konferans salonunun kentteki başka okulda var olmadığını da sözlerine ekleyerek, “Zonguldak’ta bu şekilde modern görünümlü bir konferans salonu olan tek okul Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’dur. Ayrıca bunun da mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.  Gerçekten tabandan tavana böyle bir modern konferans salonuna kavuşmak eğitimde birçok ihtiyaçları karşılayacak, birçok okullarımızda olması gereken, yapılması gereken bir salonun belki su an Zonguldak’ta olması okulumuz adına gurur vericidir. Eğitim öğretim yuvalarını dört duvar arasından kurtarmak gerekiyor. Bu tip salonlar, atölyeler, uygulama bahçeleri ile eğitime sadelikten çıkartıp çocuklarının geleceğine katkıda bulunacak bu tur yerlerin okullarda bulunması son derece önemlidir. Salonumuzu daha işlevsel hale getirmek için çaba sarf edeceğiz.  Okulumuzun bugünlere gelmesini de sağlayan kurucu müdürümüz Kozlu Milli Eğitim Müdür Mansur Gök’e çok teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

“Hayatı Boyunca Tek Silahı Eğitim Oldu”

Ferhunde Eşref’in kızı Özlem Solu ise konuşmasında hayatı boyunca tek silahının eğitim olduğunu vurgulayarak, “Su an bu projenin en zor kısmı. Duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Cumhuriyetin değerlerini prensip edinmiş, inançlı, sevgi dolu annem ve başta ben olmak üzere birçok öğrencinin Ferhunde Eşref’in kızı olmaktan dolayı gurur duydum. Hayatı Boyunca tek silahı eğitim oldu. Eğitim sayesinde daha güzel bir dünyaya inandı.  Ardında bıraktığı binlerce öğrencisi gibi ben de Ferhunde Eşref’e yanaşır bir evlat olmaya çalışıyorum. Bu anlamda daha önce görev yaptığı bu okulda hayalimi gerçekleştiren olan her türlü detayla bizzat ilgilenen Amerika’dan Zonguldak’a heyecanımı aktaran sevgili dayım İsmail Eşref’e sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu salonun anlamı benim için gerçekten büyük.  Bu projeye Amerika’da yaşayan birbirinden değerli eğitim sevdalısı, gönüllü Türklerin oluşturduğu Bridge To Turkey Vakıf ile birlikte çalıştık ve çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de aydınlık günler için eğitimin tek umudu haline gelen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği desteklerini hiç esirgemediler. Kendirine çok teşekkürler. Bu konferans salonunun yapılmasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği aracılığı ile 6 Tıp öğrencisine burs verebilmem de bana maddi ve manevi olarak desteğini esirgemeyen sevgili eşim Turhan Solu’a buradan çok uzaklardan Amerika’ya teşekkürlerimi gönderiyorum” dedi.

“Atatürk’ün Yolundayız”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gülsüm ise, “ İstanbul’dan selam getirdik. Bizim derneğimiz Atatürk’ün ilkelerini ve devrimlerini korumak geliştirmek için kuruldu.  Bugün de Özlem Hanımı ve değerli annesi için buradayız. O bir çağdaş yaşam destekçisi.  Biz de beraber bu çalışmayı yapmaktan dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

“Zonguldak’a Örnek Olmasını İstedik”

Son olarak Zonguldak Belediyesi eski Başkanı İsmail Eşref ise yapılan konferans salonun Zonguldak’a örnek olmasını istediklerini ve bu yönde salonu hazırladıklarını dile getirerek, “Rahmetli ablam Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda beş yıl hizmet verdi.  Özlem Solu böyle bir proje başlatmak istediğini söyleyince biz de bu okulu tercih ettik. 34 sene öğretmenliğe hizmet veren merhum ablamın anısına yaptık. Güzel oldu ve Zonguldak’ta böyle bir adımın örnek olması gerekir. Hem de Zonguldak’ta örnek olmak istedik. Anlamlı oldu” dedi.

Program konuşmalar sonrasında sinevizyon gösterimi, öğrencilerin müzikal gösterimi, plaket ve kapanışla son buldu. Öte yandan Sinevizyon gösteriminde Ferhunde Eşref’in kızı Özlem Solu gözyaşlarına hakim olamadı. ( Aycan Karadağ)