Mustafa ÖZDEMİR

Tarikat ve cemaat karşıtı olmasına rağmen FETÖ operasyonları kapsamında hakkında açılan davayı kazanarak 5 yıldır verdiği hukuk mücadelesinden zaferle çıkan Site Devlet Hastanesi Camii İmamı İsa Kartal, şimdi de "ispiyonculuk" yaparak yargıyı yanıltan bürokratların yargılanması için hukuk mücadelesi vermeye hazırlanıyor.

Zonguldak İl Müftülüğüne bağlı Devlet Hastanesi Camisi'nde imamlık yaparken iktidar karşıtı muhalif sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında açılan FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen 52 yaşındaki İsa Kartal, kendisi gibi masum olan binlerce insan hakkında  "ispiyonculuk"  yapıp "iftira" atarak adli mercileri yanlış yönlendiren bürokratların peşini bırakmayacağını ifade eden Kartal, "Ben hukuk önünde suçsuz olduğunu ispatladım. Ancak devlet beni görevime iade etmedi. Çünkü FETÖ davaları adeta bir intikam operasyonuna dönüştü.  Benim gibi iktidara muhalif herkes aynı çuvala sokuldu. Solcu ve sosyalist KESK üyesi 4 bin 500 kişi KHK ile ihraç edildi. Ancak bize iftira atanlar elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Devlet hain terör örgütü FETÖ/PDY ile mücadelesini sulandırarak gerçeklerin üzerine gölge düşürmüştür" dedi.

GEÇ GELEN ADALET ZULÜMDÜR!

Kendisi gibi onur kırıcı bir iftira yüzünden toplumda dışlanan, hedef gösterilen, ailelerinden koparılan, işi den aşından olan insanların itibarlarının iade edilmesi gerektiğine vurgu yapan aykırı imam İsa Kartal, "Devlet olmanın gereği budur. Bu güne kadar OHAL Komisyonunda 16 bin 60 kişi tekrar görevime iade edilmiştir. Bu da gösteriyor ki, bir yerlerde yanlış yapılıyor.   Benim gibi 16 bin 60 insanın vebalini kim ödeyecek? Hukuka aykırı bir şekilde kıyıma dönüşen süreçte 30'u aşkın KHK ile sivil ölümlere neden olan devlet gereğini yaparak bu insanlara bunu reva gören bürokratlara yargı önünde hesap sormalıdır. Kendilerini yargının yerine koyarak fişleme yapan sivil toplum örgütleri ve bazı  dernekler durumdan vazife çıkararak on binlerce insanı "şucu-bucu" diyerek ispiyonlamıştır. Orhan Gazi'nin oğlu Murat'a nasihatinde olduğu gibi: "Adaletin en kötüsü geç tecelli edenidir. Sonunda hüküm isabetli olsa da, geciken adalet zulümdür. Bize bu zulmü yaşayanlardan Allah katında da hukuk önünde de hesap soracağız" şeklinde konuştu.