Eğitim İş Şube Başkanı Metin Kahveci Fatih Koleji konusunda  yanlış hesap yapıldığını söyledi

 

 

Eğitim İş Şube başkanı metin Kahveci  sendika merkezinden yazılı bir basın açıklaması yaparak Fatih kolejinin İmam Hatip Lisesi yapılmasını eleştirdi. Kahveci açıklamasında şu sözlerine yer verdi:

İlimizde  bulunan Çaydamar mahallesinde yer alan  Fatih Koleji FETÖ terör örgütü kapsamında mühürlenmiş,  ülke genelinde bu tür okullara el konulmuş kamulaştırılmıştı. Eğitim İş olarak bu  tür okulların  kamulaştırılması  bizzat istemiş ve doğru bulmuş  bu okulların  ulusal, eşit, parasız eğitimin yapılmasını talep etmiştik. Ancak görülüyor ki bu okulların değerlendirilmesinde ihtiyaca göre değil ideolojiye göre yapıldığı anlaşılmaktadır. Her hangi kamuoyu araştırılması yada bir anket uygulaması yapılmadan ben yaptım oldu bittiğe getirilmesi bize göre  bilimle ilişkisi olamaz. Ülke olarak Güney Kore, Japonya, ya da Avrupa  ülkelerini yakalamak istiyorsak hangi eğitim sistemiyle eğitim yapacağız diye büyüklerimizin düşünmelerini arzu ederdik. Ama görülüyor ki böyle bir düşünce maalesef görünmüyor. Kastımız bilimselliği rehber edinerek mi kalkınacağız   yoksa medrese  ya da inanç temelinde bir eğitim  sistemini referans  alarak  mı düşüncesindedir.

  Bu görüşümüzü belirtirken ne inancımıza leke getirmek nede İmam Hatip hasımlığı yapmak diye bir derdimiz yoktur. Sadece derdimiz bu ülkeyi muasır devletler seviyesine nasıl getirmektir. Gelişmiş ülkeler nasıl kalkındı hangi metotları kullandı, bilimi rehber edinmiş mi? Sorulduğunda hepsinin bilimi ve feni rehber edindiğini açık ara görmekteyiz. Öyleyse gelişmiş ülkeler  dinsel eğitimle değil bilimsel eğitimle yükselmiş  bizde bu ülkeleri yakalamak istiyorsak ilim ve feni rehber edinmekten başka çaremizin olmadığını iddia edenlerdeniz.

     Fatih Koleji FETÖ’nün elinden  alınması doğru bir karar olup hizmet verme anlamında İmam Hatip olarak değerlendirilmesi bize göre yanlış bir hesabın yapıldığıdır. Oysa bu okulun donanımlı olması Fen Lisesi veya ikinci bir Fen Lisesi yada bilim lisesi  yada Güzel Sanatlar Lisesi şeklinde değerlendirilmesi  ülkenin kalkınması için mantıklı olacaktı. Bu bakımdan soruyoruz. Ülkemiz İmam Hatip’lemi kalkınacak, yoksa bilimle mi? Büyüklerimiz buna karar verirken neyi referans aldığını eğitim adına merak etmekteyiz.

      İmam Hatiplere devlet tarafından teşvik edilmesinde  eğitim alanında yeni bir ayrıcalığın  açık bir şekilde yapıldığı görülmektedir.  Ülkemizde  12 Eylül  1980 darbesi  sonrasında Atatürkçü, solcu, devrimci ,sorgulayan ,araştıran,  biat eğitimi kabul etmeyen  ve bilimsel düşünen gençliği bitirmişlerdir. Bu gençliğin yerine 12 Eylül biat kültürüne dayalı olarak vatanını koruyan, milletini seven ve dinini öğrenen,ABD karşıtlığını kabul etmeyen,  gençlik yetiştirilmesini teşvik edilmesinde FETÖ önemli rol oynamış ve  akabinde aklını kiraya vererek halkına kurşun sıkan (15 Temmuz da)  hain bir gençlik yaratıldığına millet olarak şahit olduk. Eğer bu ülkede bilimsel eğitim egemen olsaydı bu kaotik süreç ve aklını kiraya veren gençler olmayacaktı. İşte aynı kaygı ve endişeyi  yaşayan milyonların akıllarında bu günde oluşturulan  gericileştirilen eğitim sisteminden  kurtulması gerektiği ülkemiz için eğitimden daha fazla zarar görmemesi kaygıları yaşanmaktadır. Bir toplumda bilimsel düşünceler ve bakışların var  olmadığı müddetçe bir FETÖ gider yeni  bir ÇETÖ gelmesini hiç kimse garanti edemez. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.