Zonguldak’ın Çaycuma İlçesine bağlı Filyos Beldesinde AKP’li Belediye Başkanı Ömer Ünal, Belediye parkındaki ağaçları çürük olduğu gerekçesiyle kestirdi. Parktaki yeşil alanın yok edilmesine tepki gösteren emekli öğretmen 68 yaşındaki Zeynep Yüksel Ünal, tarihi ve turistik beldenin deniz kenarlarının  otellerle doldurulduğunu parktaki ağaçlarında Bungalov ev yapımı için katledildiği söyledi.
Pandemi yasaklarında vatandaşlar evlerinden çıkamadığı için Belediyeler fütursuzca davranmaya devam ediyor. Yeşil alanları konut alanına çeviren tarihi ve turistik beldeyi betonarme dönüştüren ve bunlarla ilgilide yargılanan AKP’li Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal bu defada belediyeye ait parktaki ağaçları çürük olduğu gerekçesiyle kestirerek yok etti. 
Başkan Ömer Ünal’a isyan eden emekli öğretmen Zeynep Yüksel Ünal, “Belediyeye ait parktaki ağaçların katledilmesine dayanamayıp olaya tepki gösterdi. Kesim işini yapanlar ağaçlar çürümüştü ondan kestik dediler. Belediye Başkanı Ömer Ünal’a ulaştım. O da ağaçların çürük olduğunu yerine yenisinin dikileceğini söyledi. 60 yılda meydana gelen ve yaz aylarında serinleme noktamız olan yeşilliğin katledilmesine herkesin seyirci kalması da beni üzdü” dedi.


“ÜÇ KURUŞLUK RANT İÇİN HERŞEY”


Emekli öğretmen Zeynep Yüksel Ünal,  “Aklımızla resmen dalga geçmek bu.  Filyos halkına saygısızlık. Biz mi yatacağız o evlerde. Zaten otel doldu sahil. Kadın diye destekliyor, çayını kahvesini İçiyorduk. Yazıklar olsun, başka bir şey diyemiyorum. Ufacık alanda 8-9 bungalov ev. Sen kazan, halk yanından geçemesin.  Halk için değil, rant için. Şimdi farkına vardınız mı Filyos sevenler. Sebep olanları da Allaha havale ediyorum. Öldürdünüz ruhunu yeşil Filyos' un. Bu dünyada da öteki dünyada da 2 elim yakanızda . O park bizim çocukluğumuz, gençliğimiz. Anılarımız. Onları da alıp götürdünüz “diyerek sosyal medyada tepkisini gösterdi. 


ÜLKÜ MASALCİ’YA KIYAK MI?


Devrek’te bir dönem Masalevi  restoranı işleten ve devrettikten sonra Filyos’ta çay bahçesi işiyle uğraşan kadın girişimci Ülkü Masalci, 16 Nisan’da sosyal medya hesabından Filyosta masal bahçelerini yaratacaklarını ve “Masal Bungalov projesini”  başlattıklarını sosyal medya hesabından duyurmuştu. Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın Ülkü Masalcı’nın Bungalov ev projesi için parkta ki ağaçları katlettirdiği iddiası beldede tepkiyle karşılandı. 
Ülkü Masalcı 16 Nisan’da Bungalov ev projesi ile ilgili imza töreni sonrasında soysal medya hesabından, “Zonguldak turizminin gözde beldesi Filyos'ta  Masalbahçemiz dahilinde Masal Bungalov projemize başlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kahvaltınıza, matinelerinize doyamadım hiç eve dönesim yok diyenler. Aynı kalite ve hijyen anlayışıyla hizmet vereceğimiz bungalovlarımızda yatıya da bekleriz. Teknolojiden ödün vermeden deniz kum güneşten yararlanmak, sağlığına sağlık katmak isteyenler sabredin! Masal Bungalovlar bu sezon hizmetinizde! Hepimize hayırlı uğurlu olsun!” şeklinde açıklama yapmıştı.