Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'nin 9'uncu Olağan Genel Kurulu 13 Martta yeterli çoğunluk sağlanamaması üzerine ertelenen kongre GMİS salonunda yapıldı.  Mevcut Başkan Hüseyin Şirin ile Fehim Dinç'in başkanlık için yarıştığı kongrenin sonunda Hüseyin Şirin 204 oy alarak tekrar başkan seçilirken rakibi Fehim Dinç 84 oy aldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Salonunda gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını Çetin Terzioğlu yaptı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından derneğin yapmış olduğu faaliyetler ve denetim raporu okundu.2013, 2014 ve 2015 yılı faaliyet raporu ve denetim ibrası oy birliği ile kabul edildi. 

Güven tazeleyerek tekrar Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi başkanı seçilen Hüseyin Şirin, derneklerinin 556 üyesi olduğunu, toplantıya 290 üyenin katıldığını ve 204 üyenin oyunu alarak tekrar başkan seçildiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubemizin 9 olağan genel kurulunu icra ettik. Bildiğiniz gibi derneğimizin 3 sene önce yapılan genel kurulunda bazı tatsızlıklar yaşanmıştı. Ancak Allahın izni ile bu sefer aday olan Fehim arkadaşımızın da alçak gönüllüğüyle yakın alakasıyla bir seçim yaptık. Ben her yerde şunu söyledim eyer Fehim arkadaşımız 60 oyu geçerse tebrik edeceğim demiştim. Fehim arkadaşımız 84 oy aldı. Ben kendisini yürekten tebrik ediyorum gerçekten çok güzel çalıştı. Bu derneğe kimsenin gönül koyma hakkı yok. Ben Hüseyin Şirin olarak şuandaki yeni ofisimdeyim. Herkes gelir çayımı içer muhabbetini eder. Hiç kimse bana şunu diyemez. Çok gücüme gitti benim kişileri dernekten kovduğumu söylediler. Bir Allahın kulu gelsin ispat etsin yine ceketimi alır giderim. Böyle yalan dolanla laflarla hiçbir yere varılmaz ben tekrar bu kongrenin hepimize muhalefetiyle yeni yönetimiyle hayırlı olmasını diliyorum.”

Hüseyin Şirin başkanlığındaki yönetim kurulu şöyle: “Meral Demirbaş, Atilla Kaya, İsmail Açıkgöz, Kadem Öztürk, Cevdet Abasız, Şenol Yayla, Akgün Akıllı ve Hüsnü Çaylı.” Barış DOĞAN