TMMOB Maden Mühendisleri Odası Eski Genel Başkanı Mehmet Torun bir sosyal paylaşım sitesinde yayımladığı yazıda Pusula Gazetesi’ni Demokrasi Platformu’na yönelik yayınları nedeniyle egemen kültürün temsilcisi gibi davranarak tetikçilik yapmakla suçladı.

 

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Eski Genel Başkanı Mehmet Torun sosyal paylaşın sitesinde “Pusula Gazetesi’ne açık mektup” başlığıyla yayımladığı yazıda, Demokrasi Platformu üyelerine yönelik yaptığı yayımlar nedeniyle pusulasını şaşırmak ve tetikçilik yapmakla suçladı. Torun, “29 Aralık 2015’te ‘Savaşa karşı barış için’ adıyla yapılan açıklama sonrası, Zonguldak’ta yayın yapan Pusula Gazetesi’nde Demokrasi Platformu sözcüleri hedef gösterilmiştir. Öncelikle yapılan açıklamanın herkes tarafından kabul edilmesi ya da doğru bulunması beklenemez ve eleştirilmesi de doğaldır. Ancak kamuoyunu bilgilendirme görevi olan basının bu görevini yaparken egemen kültürün temsilcisi gibi davranarak tetikçilik yapması doğru değildir. Basından beklenen objektif olarak olayları kamuoyuna yansıtmaktır. Demokrasi Platformu sözcülerinin uzun yıllardır emek, barış ve demokrasi mücadelesindeki tavırları açıktır,nettir. Bu konuda kendilerini ispat etmiş arkadaşlarımızın kimseye kendilerini kabul ettirmeye de ihtiyaçları yoktur. İnandıkları değerler için pek çok bedel ödemiş arkadaşlarımızın hedef gösterilmeleri, eğer birilerine yaranmak ihtiyacından kaynaklanmıyor ise sadece onları yakından tanımamanın bir göstergesidir” dedi.

 

YOL ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
Yapılan açıklamanın “siparişle yapıldığı” gibi bir iddianın asla doğru olmadığını da söyleyen Torun, açıklamasında şu görüşlere de yer verdi: “Arkadaşlarımızın samimiyet testine de ihtiyaçları yoktur. Uzun yıllardır birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşımızı böyle bir şeyle suçlamak öncelikle O’nun şahsına ve temsil ettiği örgüte büyük bir saygısızlıktır. Ülkemizde yaşanan büyük acıları görmemek ve hissetmemek mümkün değildir. Bu durum karşısında inandıklarını açıkça kamuoyuyla paylaşan arkadaşlarımızı hedef göstermenin kimseye bir yararı olmayacağı gibi bilinmelidir ki bizler sonuna kadar yol arkadaşlarımızın yanındayız.Basın mensuplarının görevlerini özgürce yapmalarını her zaman desteklemekteyiz ancak bu görevini layıkıyla yapanların başına gelenleri de hep birlikte izlemekteyiz. Kimsenin bu bedelleri ödemesini istemeyiz ancak bu görevleri yapanların da makamlarını, köşelerini kullanarak başkalarına haksızlık yapmalarını kabul etmeyiz.Arkadaşlarımızın yaptığı açıklamayı desteklediğimi bildirir, onlara yapılan hareketin kendimize de yapılmış sayılacağının bilinmesini isterim.”