Ereğli Sevgi, Dostluk ve  Barış Festivali etkinlikleri kapsamında  Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği(ERMED) tarafından düzenlenen "Yerel Kalkınmada Medyanın Rolü" başlıklı toplantıda konuşan Ekonomi Gazeteciler Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Celal Toprak, "Turizmle ilgili bu kadar potansiyel varken, festival için ilçeye gelen ekonomi gazetecilerin yeterli otel ve yatak sayısı olmadığı için Akçakoca'da yatırılması aslında durumu özetliyor" dedi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ticari kaygılarla Osmanlı Çileğinşn melezleştiğini, aromasının kaybolduğunu söyledi.
Ereğli'yi geliştirmek için bir çok konuda önemli işlere imza attıklarını ifade eden Posbıyık, "Bu tür toplantıları festival sonrası halkın katılımıyla yapmamız gerekir. Çünkü biz insanları kapalı alanlara sokmamaya özel gösteriyoruz. Eşim emekli öğretmen Neriman Posbıyık Ereğli'de yaşayan ve eşinden ayrı dul kadınları buluşturarak üretime teşvik ediyor. Onlar sigortalı olarak yöresel lezzetlerimizi üretiyor ve satıyorlar. Hep söyledim. Ereğli'yi görmemek öbür dünyaya eksik gitmektir. 5 dönem belediye başkanlığı yapmış biri olarak Ereğli halkına aşığım. Sizleri aramızda görmekten mutluyum" dedi.

ERMED Başkanı Doğan Gönüllü ise ekonomi, şehir ve medyayı buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu yapıyı kurumsallaştışmak istiyoruz. Sayın belediye başkanımız turizmle ilgili önemli çalışmalar yapıyor. Biz kendisinden  bu toplantıyı daha sonra yeniden yapmak için destek sözü istiyoruz.  Medya olarak ekonomi ve sansürle mücadelemiz sürüyor.  Bu vesile ile tüm basın mensuplarının basın bayramını kutluyorum"şeklinde konuştu. 

Toplantının modoratörlüğünü yapan Ekonomi Gazeteciler Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Celal Toprak, yerel kalkınmanın önemine dikkat çektiği konuşmasında, "Eğer siz kendi kendinize yetecek durumda değilseniz başınız dertte demektir. Bu anlamda yerel kalkınmayı önemsiyoruz. Çileği ve hamsiyi biz Ereğli festivaliyle keşfettik. Ama bu değerlerin ekonomiye kazandırılması şart" dedi.

Toplantıda gazeteciler ekonomi şehir ekonomilerinin güçlenmesinde medyanın rolüne vurgu yaparak önerilerini paylaştılar.