Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Özdemir’in bir komplo ile haksız şekilde tutuklanmasına toplumun her kesiminden tepki yağıyor.

Gazetemizin eski ve yeni yazarları, gerek sosyal medya hesaplarında, gerekse gazetemizdeki köşe yazılarında Özdemir’e büyük destek veriyor. Bir dönem gazetemizde yazılar yazan Erol Çakır sosyal medya hesabında, “Değerli dostum, iyi ve yürekli gazeteci kardeşim Mustafa Özdemir'in tutuklu olmasını ve de isnat edilen suçun niteliğini kabullenmem mümkün değil. Yardımsever kişiliğini, güzel yürekliliğini ve de cesaretini bilmeyen yok. İnanıyorum ki en kısa sürede aramızda olacak. Seni seviyoruz dostum, kardeşim Mustafa” diyerek Özdemir’e destek verdi.

 Diğer bir yazarımız Ahmet Öztürk ise, “O, yazılarında da sıkça ifade ettiği gibi, Balkaya’da, kömür toplayan bir emekçi annenin sırtındaki küfede tanıdı hayatı. Gözünün önünde cereyan eden haksızlıklara karşı isyanı orada birikti. Bir şey daha yaptı, o küfeden de taşan bir büyük vicdan oluşturdu zaman içinde. Vicdanı kimliğini şekillendirdi, alçak düzenle mücadele etmek yaşam biçimine dönüştü zaman içinde” diyerek Özdemir’le dayanışma duygularını belirtti.

ÖZDEMİR'İN TUTUKLULUK HALİ, ADALETİN HANGİ KEFESİNDE TARTILIYOR

Gazetemizin bir diğer yazarı Gülden Işık, “Günlerdir izlediğimiz konu bizi üzmekten çok can yakar oldu. İspat edilmemiş bir suçla hapse atılan, halkın sesi olmayı kendine rehber edinmiş gazeteci kardeşimiz Mustafa Özdemir'in tutukluluk hali, adaletin hangi kefesinde tartılıyor acaba... Vicdanla oynayan oyunu hep kaybetmiştir. Bunu er geç göreceğiz. Şahsım ve Halkın Sesi Şiir Grubu adına bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Bu da gelir bu da geçer elbet” derken kentimizin en değerli kültür-yazın insanlarından Hamit Kalyoncu, “Gazeteci Mustafa Özdemir’i, Şair Yılmaz Odabaşı’nın iki dizesiyle selamlıyorum: Yaslı bir kışa rehin düşse de günler, / Kalbindeki tomurcuğu bahara büyüt” diyerek açık destek verdi. Yaşamını İstanbul’da sürdüren Yazar Ali Kaya ise Özdemir’e ayırdığı köşe yazısında, “Halkın Sesi Gazetesi sahibi Mustafa Özdemir’in tutuklanmasından geç haberim oldu. Zonguldak’taki üç beş yürekli kalemlerinden biridir Mustafa, İnsan olarak da iyi bir insandır tanıdığımca. İntihara azmettirme gibi garip bir suçlama ille tutuklanmış. Konu yargıda. Diyecek fazla bir şey yok, Geçmiş olsun diyor ve aklanmasını, bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

Bugün köşesinde Mustafa Özdemir’i kaleme alan Ali Kaya da, “Zonguldak’taki üç beş yürekli kalemlerinden biridir Mustafa,  İnsan olarak da iyi bir insandır tanıdığımca.

İntihara azmettirme gibi garip bir suçlama ile tutuklanmış. Konu yargıda. Diyecek fazla bir şey yok. Geçmiş olsun diyor ve aklanmasını, bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum

Sonrasındaki tepkilere baktığımda; Kurumsal anlamda, üyesi olduğum ve “bir zamanlar kartaldı” diyebileceğim Karaelmas Gazeteciler Derneğinden cılız bir ses, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinden ise ne ses ne bir nefes. Bireysel olarak da yine birkaç sahiplenme…  Bazılarından ise sevinçten göbek atmalara varan çirkin tavırlar…” diyerek Gazeteciler Derneğini ve Cemiyetini eleştirdi.