DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş, bir süre önce Zonguldak Belediyesi Halk Otobüsü seferlerinin iptal edilmesinin ardından vatandaşların mağdur edildiğini söyledi.
Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'ı eleştiren Başkan Fatih Keleş, insanların tek bir ulaşıma mecbur bırakıldığını ifade etti.
Başkan Alan'ın geçen yıl Gaca'da keyif yaptığını bu yıl da Kızılcahamam'da eğitim adı altında olmasına tepki gösteren Başkan Keleş: "Başkanımız geçen yıl kar yağdığı zaman Gaca'dan vicdanı sızlamadan kar fotoğrafı attı. Bu yıl da kar yağıyor Kızılcahamam'da sıcacık dururken Zonguldak'ın öğrencisini, emeklisini, vatandaşını zor duruma düşürüp tatil yapmayı, kamp adı altında yada her ne amaç ile gittiyse orada vakit geçirmeyi çok seviyor. Burada insanımız üşüyor. Dışarı da hava sıcaklığı 2 derece, bizim insanımız sadece bir ulaşım şekline mecbur bırakılmıştır. Dolmuşlara ve saat kısıtlamasına mecbur bırakıldı. Akşam saatlerinde mesaisi olan insanlarımızın toplu ulaşım hizmeti kesilmiş durumdadır. Ama şehrimizi yönetenler hala ders çalışıyoruz edaları güdüyorlar, bahaneler üretiyorlar. Böyle bir şey olma şansı yok. Bu krizin olacağı aylar öncesinden Zonguldak'ta belliydi. Bu sinyaller verildi. Halk otobüsü işletmecisinin içinde bulunduğu durum, ondan önceki işletmecinin ortada bulunduğu durum ve gelinenler sonuçlar, içinde bulunulan ekonomik krizlerle beraber bu sıkıntı geliyorum dedi! Maalesef olan bizim vatandaşımıza oldu. İnsanlarımız soğukta bekliyor, astronomik rakamlarla dolmuşlarda gidiyorlar. Dolmuşlarda giderken tekrar pandemi unutulmuş vaziyette. Vaka sayıları artmışken, ölenlerin sayısı artmışken biz insanları tekrar balık istifi tekrar dolmuşlarda taşıyoruz. Ulaşım konusunda hala daha bir somut adım atılmadı. Sorun belli, çözüm belli ama çözümle ilgili bir şey yapılmıyor. Allah bunlardan Zonguldak'ı bir an evvel kurtarsın. Biz bu şehirde bu şekilde yaşamayı hak etmiyoruz" dedi.