Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezlerince  5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Gençlik Merkezi gönüllülerinin katılımıyla "Daha Yeşil Bir Dünya İçin Koş" sloganıyla  "Plogging" (Koşarken çöp toplama) etkinliği  gerçekleştirdi. Etkinliğe Zonguldak  ve Kozlu Gençlik Merkezleri birlikte katılırken Alaplı ve Çaycuma Gençlik Merkezleri de ilçelerde "Plogging" etkinliği yaptılar. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel yaptığı açıklamada, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde gönüllülerin katılımıyla Kozlu sahillinde "Plogging" (Koşarken çöp toplama) etkinliği düzenlediklerini, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, genç birey-doğa ilişkisi ekseninde yürüttüğü "Yeşil Beceriler Projesi" ile daha yeşil bir dünya için gençlerin doğaya karşı saygı ve sevgi duygularının içselleştirilmesine, çevresel duyarlılığın gelişmesine deneyimlerle zenginleştirmeyi amaçladığını belirtti.

Yüksel, bu deneyimi gençlere arkadaşlık ve dostluk ortamında sağlayarak, Kozlu Millet Parkında Gençlik ve Spor Faaliyetleri ile birleştirerek 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde yeni bir etkinlik yaptıklarını belirtti  ve faaliyete katılan gönüllülere  ve gençlere teşekkür etti.