Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesinde yapımı başlanan ve temeli atılan Girişim Sanayi Sitesi’nin 120 milyon TL’ye mal edileceği ve 750 kişinin istihdam edileceği öğrenildi. Girişim Sanayi Sitesi temelinde kurban kesildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, yapımı devam eden Girişim Sanayi Sitesi’nin temel atma törenine katıldı.

Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesinde temeli atılan Girişim Sanayi Sitesi’ni ziyaret eden Vali Tutulmaz, yetkililerden bilgiler aldı.

Girişim Sanayi Sitesi ile ilgili bilgi veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, “Bakacakkadı Girişim Sanayi Sitesi içerisinde 500 metrekare 50 adet dükkan, 1000 metre kare alan 19 adet dükkan, 1500 500 metrekare  iki adet dükkan, 2000 500 metrekare  dört adet dükkan olmak üzere toplamda 75 iş yeri olacak. Toplam inşaat alanı 58.590 500 metrekare olup toplamda en az 750 kişi istihdam edilecek. Girişim sanayi sitesinin yatırım maliyeti ise 120 milyon TL olacak” şeklinde konuştu.

Teknik gezi programına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra AKP  Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar,  Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir,  Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Tarım ve Orman İl Müdür vekili Hasan Akçaalan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman katıldı.