Genel Maden İşçileri Sendikası'na üye 800 maden işçisinin sendikadan istifa ettikleri haberinin altına GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil gülücük emojisi gönderdi. 

Yaklaşan delege seçimlerinde Genel Başkanlık koltuğunu kaptırmamak, üye hakimiyetini elinde tutmak için Balıkesir İvrindi'de çalışan 800 maden işçisine şube sözü veren GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil bu sözünü tutmayınca işçiler istifa etmişti.

Halkın Sesi'nin manşetten verdiği haberin sosyal paylaşım sitesindeki iletisinin altına, verilen sözler tutulmadığı için istifa eden işçilerle dalga geçer gibi gülücük emojisi atan Hakan Yeşil'in "küçük olsun benim olsun" tavrı maden işçileri arasında huzursuzluk yarattı.
Göreve geldiği günden itibaren iktidar yanlısı tavırlarıyla dikkat çeken Hakan Yeşil, maden işçilerinden gelen talepler yerine AKP'li bakan ve il yöneticilerinin taleplerini yerine getiriyordu. 
6 binlere kadar gerileyen işçi sayısını, işçi açığı olduğu için üretimin dip yapmasını, iş güvenliğinin risk altında olmasını görmezden gelen Hakan Yeşil, Zonguldak'a ihanet etmeye devam ediyor.