Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ve Şube Yöneticileri ile HATTAT Enerji ve Maden A.Ş. (HEMA) Amasra İşletmesi’nde çalışırken ihtiyaç fazlası oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 28 maden işçisi 17 Mayıs 2017 tarihinde Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulunarak mağduriyetlerinin giderilmesi talebinde bulundular.

Heyet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, , CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demitaş ile görüşerek bilgi verdi ve işten çıkarılan işçilerin tekrar işe dönebilmeleri için destek istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret eden Uludağ, Kaya ve 28 maden işçisi, Çinli işçilerin HATTAT Amasra İşletmesi’ne alındığını ama 28 madencinin ihtiyaç fazlası oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığını belirterek Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tekrar işlerine dönebilmeleri için destek vermesi talebinde bulundu.

Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da hazır bulundu.

Ziyaretlerde bilgi veren ve sorunu aktaran GMİS Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, “28 madenci kardeşimiz HATTAT Enerji ve Maden A.Ş.’de çalışırken ihtiyaç fazlası oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. HATTAT Şirketi, Bartın’ın Amasra ilçesinde büyük bir redevanslı sahada taşkömürü üretebilmek için hazırlık çalışmalarını yapıyor. Buradan üreteceği taşkömürünü kullanmayı planladığı ayrıca bir termik santral kurma projesi var. Hazırlık çalışmalarını uzun süredir sürdüren şirket, kömür üretimine başladığında çok daha fazla maden işçisi çalıştırmak durumundayken, 28 madenci kardeşimizi ihtiyaç fazlası gerekçesiyle işten çıkarması buna karşılık çok sayıda Çinli işçiyi alması manidardır.

Biz, şirketin işçi çıkarmak yerine, kömür üretimine başlayacağından yeni istihdam yaratmasını bekliyoruz.

Özkaynaklarımızı değerlendirelim ama o özkaynağı da bizim işçimiz üretsin istiyoruz.

Yani hem yeraltı kaynaklarımızı üretmeli hem de öz işgücümüzü kullanmalıyız.

Biz 28 madenci kardeşimizin yeniden işlerine dönmesini istiyoruz” dedi.

Heyetin ziyaretlerinde CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya madencileri yalnız bırakmadı ve tüm ziyaretlere madencilerle birlikte katıldı.

Uludağ, yaptıkları tüm görüşmelerde kendilerini yalnız bırakmayan CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya’ya teşekkür etti.