Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, 3 Mart 2017 tarihinde “Zonguldak Hepimizin, Herşey Zonguldak için” sloganıyla düzenlenen “Zonguldak için Birlik ve Dayanışma Toplantısı”na katılarak katkı verenlere teşekkür etti.

GMİS basın bürosundan yapılan açıklamada “Zonguldak, ortak sorunlarının çözümü için bir araya gelebilme geleneğini tekrar yaşatmıştır. Zonguldak ve bölgesinin sorunlarının çözümü için ortak hareket etme kültürünün yeniden canlandırılması için önemli bir adım olarak gördüğümüz toplantıya katılanlara, katkı, destek ve güç verenlere teşekkür ediyoruz” denildi.

Açıklama şöyle;

“Sendikamız öncülüğünde “Zonguldak hepimizin, Herşey Zonguldak için” sloganıyla “Zonguldak Birlik ve Dayanışma Toplantısı” 3 Mart 2017 tarihinde Zonguldak’ta Emirgan Otel’de gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Zonguldak siyasetçileri, sivil toplum ve meslek örgütlerinin temsilcileri, memur ve işçi sendikalarımızın yöneticileri, muhtarlarımız katılmıştır.

Katılımın yüksek olduğu toplantı, Zonguldak’ın ortak sorunlarının çözümü için bir araya gelebilme geleneğini tekrar yaşatmıştır.

Toplantıda 14 konuşmacı Zonguldak’ın çözüm bekleyen öncelikli sorunlarını ve çözüm yolları konusundaki görüş ve önerilerini ortaya koymuşlardır.

Bu sorunların çözümünün birlikte hareket etme ve mücadele ile sağlanabileceği konusunda ortak görüş oluşmuştur.

Toplantının, amacına uygun olarak siyaset üstü bir anlayışla gerçekleştirilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isteriz.

Bu görüşler doğrultusunda, iktidar ve muhalefet partilerinin milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin başkanları, muhtarların yer aldığı 20 kişilik “Zonguldak Temsilciler Kurulu” oluşturulmuştur.

Görüşlerini ve önerilerini ortaya koymalarını beklediğimiz ancak çeşitli nedenlerle bu toplantıya katılmayan seçilmiş veya atanmış Zonguldak’ın önde gelen isimlerinin, bu toplantıdan çıkan sonuçları dikkate alarak bundan böyle gerçekleştirilecek çalışma ve toplantılara katılarak katkı vereceklerine, görüş ve önerilerini paylaşarak Zonguldak’ın oluşturduğu bu birlik içinde yer alacaklarına inanıyoruz.

Zonguldak ve bölgesinin sorunlarının çözümü için ortak hareket etme kültürünün yeniden canlandırılması için önemli bir adım olarak gördüğümüz toplantıya katılanlara, görüş ve önerilerini paylaşanlara, katkı, destek ve güç verenlere teşekkür ediyoruz”.