Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gökçebey İlçe Teşkilat Başkanı Sezgin Karademir dışında 16 üye basın bildirisi yayınlayarak MHP’nin Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli’nin acilen koltuğunu bırakmasını ve 7 Hazirandan sonra yaşanan umuttan sonra 1 Kasım’da da hüsrana uğradıklarını verdikleri imzalarla dile getirdiler.

İl Disiplin Kurulu üyesi Ali Gücük, Gökçebey Belediye Başkan adayı Nurşen Yılmaz ve Gökçebey Belediye Meclis üyesi İsmail Özdemir’in de aralarında bulunduğu 16 üye yaptıkları açıklamalarında şunlar dile getirildi; “Partimiz MHP 7 Haziran 2015 seçimlerinde başarılı olup 80 milletvekili ile meclise girerek ülkücü camiayı sevince boğdu. Halk iktidar partisine de tek başına iktidar olmayacağını mesajını verdi. Ancak MHP genel Merkez Yönetimi bu durumu doğru tahlil edememiştir. İktidar partisi bu durumu lehine çevirmiş ve 1 Kasım da yapılan erken seçimle tek başına iktidar olmuştur. MHP ise 40 milletvekilliği kazanmıştır. Ülkücü Milliyetçi camiayı kaosa sürüklemiştir”

“PARTİMİZ ÇOK KAN KAYBETMİŞTİR”

“Yılladır iktidar olma ateşi ile yanan partililerimiz hüsrana uğramışlardır. MHP Genel Merkezi Yöneticileri stratejileri anında yapamamıştır. Partimiz çok kan kaybetmiştir. Demokrasinin gereği olarak kendimizi sorgulamamız gereği hasıl olmuştur. Fakat bu yapılamamış, 1 Kasım da alınan sonuç büyük bir başarıymış gibi lanse edilmeye çalışılmıştır. Uğranılan bu hezimeti içine sindiremeyen aklıselim Kurultay Delegelerimiz olağanüstü kurultaya gidilmesi için imza toplamışlardır.”

“TÜRKEŞ’İN “ÜLKÜCÜ ÜLKÜCÜNÜN ÖZ KARDEŞİDİR” SÖZÜ UNUTULMUŞTUR”

“Genel Merkezimizdeki yöneticilerimiz imza veren bu delegelerimizi hainlikle, paralelcilikle, ve ajanlıkla suçlamışlardır. Bu tip adi karalamaları MHP Çaycuma İlçe Yönetim Kurulu üyeleri olarak imzaları bulunan bizler asla tasvip etmiyoruz. Köklü bir parti olan MHP mahkemelere düşürülmüş ve halkın gözünde itibarsızlaştırılmıştır. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in “Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir” sözü unutulmuştur.”

“PARTİMİZ VE DAVAMIZ YARA ALMAKTA”

“MHP yönetenlerin olayları ve Türkiye’nin içinde bulunduğu vahim durumu çok iyi irdeleyip gereğini yapmalı, Sayın Genel Başkanımız kurultayı toplayıp bayrak değişimini gerçekleştirmelidir. Aksi takdirde partimiz ve davamız yara almakta, kan kaybetmektedir. Bu durum ve davranışlar bizi yaralamakta ve üzmektedir. Bu nedenle MHP olağanüstü kurultaya gidip değişimi gerçekleştirmelidir. Yapılacak bir erken seçimde tabanımızda ve partimizde onarılmayacak ağır yaralar açacağından asla şüphemiz yoktur. Bizler isim ve imzaları bulunan Çaycuma İlçe Yönetim Kurulu üyeleri olarak değişimin yanında olduğumuzu ve kurultayın toplanarak, bizi iktidara taşıyacak kadroların görev başına gelmesini istiyoruz ve temenni ediyoruz” (Umut ERSES)