Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ın kendisinden önce görev yapan belediye başkanlarına verdiği iftar davetine katılmayan Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca o iftara neden katılmadığını Halkın Sesi'ne anlattı. 

3 yıldır belediyenin hiç bir etkinliğine davet edilmediğini bir kez olsun fikrinin alınmadığını ifade eden Gonca, "Ben hiç bir davete  iş olsun diye katılmadım. Selim Alan beni iftara davet etti. Ancak kendisine teşekkür ederek katılmayacağımı söyledim. Ben fotoğraf çektirmek için hiç bir davete katılmadım. Birlik beraberlik ve paylaşmak ise mesele, bu senede bir gün olmamalı. Sayın Selim Alan'a kırgınım. Bu nedenle ailemle başka bir iftara katıldım. " dedi 

AK Partili bir belediye başkanı olarak 2004-2009 döneminde yaptıklarının yok sayılmasını kabul edemeyeceğini ifade eden Gonca, "Herşey kamuoyunun önünde yaşandı. Elbette benim de hatalarım, yapmadıklarım olmuştur. Ama AK Partili bir belediye başkanı olan Selim Alan, '30 yıldır belediye hizmet yapmamış' diyorsa bunun içine Secaattin Gonca da girer. Bu şartlarda o iftara katılmak kendime saygısızlık olurdu" dedi.

Selim Alan'ın 3 yıllık görev süresince bir kez arayıp geçmişte yapılanlar ya da yeni yapılacak projeler hakkında kendisinden nezaketen de olsa fikir almadığına vurgu yapan Gonca; "Yanlız bırakıldım. Kendimi savunmak zorunda kaldım. Benim dönemimde yapılan projelere CHP sahip çıktı. Aranmadık sorulmadık. Gitmiş olmak için gitmek de istemedim. Ayrıca AK Parti iftarlarının son dönemde kamuoyuna yansıması beni de rahatsız etti. Dünkü iftar fotoğrafında birlik beraberlik görüntüsü veriliyor. İnşallah öyle olmuştur. Selim Alan'ın vakti zamanındaki tavrı yanlıştı, yanlışlar hala devam ediyor.Zonguldak'ta ilk imar ıslah planları çalışması bizim dönemimizde yapıldı. Ama geçenlerde Alaborina'da yapılan toplantıya davet bile edilmedim. Ben toplantının amacına ve sonucuna bakarım. Benim sırtımda yumurta kefesi yok.Allah'tan başka kimseye de ifade vermem. Herkes yoluna devam etsin. Selim Alan ile hiç bir kişisel sorunum yok. Küs değilim ama çok kırgınım. Herkes önüne arkasına şöyle bir bakacak. Özür dilenmesi gereken şeyler varsa özür dilenecek" dedi.