İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan, Çaycuma Kaymakamlık OHAL Bürosuna itiraz dilekçesi verdi; 

“GÖREVİMİZE BAŞLATILMAK İSTİYORUZ!” 

7 Şubat’ta yayınlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Eğitim Sen Çaycuma Baş Temsilcisi Gökhan Taner Günsan Çaycuma Kaymakamlığı OHAL Bürosuna itiraz dilekçesi vererek göreve başlatılmasını talep ettiler.  Akyol ve Günsan Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığından 20 Şubat 2017 tarihinde aldıkları Adli Sicil Kaydı Sonuç Belgesini de dilekçeye eklediler.
Akyol ve Günsan’ın adli sicil kaydı sonuç belgesinde, "Adli sicil kaydı yoktur. Adli sicil arşiv kaydı yoktur." yazıyor. 

İtiraz dilekçesi:
 http://www.halkinsesi.com.tr/zonguldak/gorevimize-baslatilmak-istiyoruz-h34577.html

Aynı zamanda Eğitim Sen’de yönetici olduklarını belirten Akyol ve Günsan’ın Çaycuma Kaymakamlığı OHAL Bürosuna vermiş oldukları itiraz dilekçesinde şu ifadelere yer verildi. 
“Öğretmen olarak görev yapmakta iken; 07.02.2017 tarih ve 29972  (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 686 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname Ek 1 sayılı listede ismimin yer alması sebebiyle başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın kamu görevinden çıkarıldığımı öğrenmiş bulunmaktayım. 

Benim ne FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasıyla ne de başka bir terör örgütü ile hiçbir şekilde irtibatım söz konusu değildir. Somut olarak ne ile suçlandığım bildirilmeden ve tarafıma savunma hakkı tanınmadan görevimden ihraç edilmem, ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve Anayasamızda yer alan hükümlere de aykırıdır.

Bugüne kadar hakkımda örgüt üyeliği ve benzer suçlamalar ile herhangi bir şikâyette bulunulmamıştır. Bahsi geçen suçlamalarla alakalı daha önce hakkımda açılmış bir disiplin soruşturması ya da ceza kovuşturması mevcut değildir.

Bu bağlamda, hiçbir terör örgütüne veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliğim, mensubiyetim, iltisakım yahut bunlarla irtibatım kesinlikle bulunmamakta olup bu sebeple kamu görevinden çıkarılmama ilişkin işlem açıkça hukuka aykırıdır. Şahsımın herhangi bir örgütle bağlantı içinde bulunduğunu kanıtlayacak nitelikte somut bir delil bulunması mümkün değildir.         

Kamu görevinden çıkarılmak, memuriyet hayatında karşılaşılabilecek en ağır yaptırımdır. Hiçbir somut gerekçe bulunmadığı halde bu şekilde bir yaptırımla karşı karşıya bırakılmamdan dolayı, ben ve ailem açısından maddi ve manevi anlamda telafisi imkânsız zararlar söz konusudur. Kişisel ve mesleki itibarım son derece ağır biçimde zedelenmiştir. Yapılan hatanın bir an önce düzeltilerek, kamu görevimden çıkarılmama ilişkin işlemin iptal edilmesini ve göreve başlatılarak mağduriyetimin giderilmesini arz ve talep ederim.”