Tüm İşçi Emekliler Derneği, Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, geçtiğimiz gün gazetemizde çıkan ‘TOKİ konutlarına başvuranlardan 20 TL alındı’ şeklindeki haberle ilgili basın açıklamasında bulundu.
Başkan Mustafa Sarıoğlu, dernek binasında yaptığı açıklamasında, söz konusu parayı dernek üyesi olmayanlardan tüzük gereği aldıklarını belirterek, "Dernekler kanunu ve ilgili diğer kanunlara göre, dernekler üyesi olmayan kişiler, derneğin hizmetlerinden ve yapacağı faaliyetlerden yararlanamaz. Derneklerin lokal veya sunduğu sosyal faaliyetlerden ancak üyeleri faydalanabilmesi esastır maddesi yer alıyor. Dernek üyesi olabilmek ve faaliyetlerden yararlanmak isteyenler derneğe aidat ödemek zorundadır” dedi.

GÜCÜMÜZÜ ÜYELERİMİZDEN ALIYORUZ

Zonguldak’ta 150 bin, Türkiye genelinde ise 11 milyon üyelerinin olduğunu ve güçlerini onlardan aldıklarını da belirten Sarıoğlu, “Tüm Emek- Der dernekler yasasına göre kurulmuş ve yönetilmekte olan şehrimizdeki iki dernekten biridir. Görevimiz, üyelerimizin maddi manevi sorunlarına çözüm aramaktır. Gücümüzü de Zonguldak'ta 150 bin, Türkiye’de 11 milyon emekliden almaktayız. Üyelerimiz, dernekçiliğe gönül veren emekliler ile sorunlarına çözüm bulmak için taksitli kömür, taksitli konut bize güç vermek isteyen emeklilerden oluşmaktadır. Zonguldak'ta TOKİ emeklilere ucuz konut projesi bir kampanya başlatılmış. Her iki derneğe beş bin civarında konut ihtiyacı olan emekli başvurup, üye olmuştur. Derneğimize bizzat başvurarak gerekli evrakların tamamlamıştır. Ancak, bu arada derneğimize üye olmadığı halde aynı haktan yararlanmak isteyen oldu. Yönetim kurulumuz derneğimizin ilan tahtasına ve kapısına başvuru duyuru astık. Ayrıca defalarca basın açıklamalarımızda, üye olmayanların başvuruları alınmayacaktır şeklinde duyurduk. Ucuz konut projesinden yararlanmak isteyenlerin derneğimiz üyesi olma şartı vardır. Dernekler kanunu ve ilgili diğer kanunlara göre Dernekler üyesi olmayan kişiler, Derneğin hizmetlerinden ve yapacağı faaliyetlerden yararlanamazlar. Derneklerin lokal veya sunduğu sosyal faaliyetlerden ancak üyeleri faydalanabilmesi esastır" denmektedir. Dernek üyesi olabilmek ve faaliyetlerden yararlanmak isteyenler derneğe aidat ödemek zorundadır. Üyelik aidatını ödemeyen kişiler dernek üyesi sayılmaz. Söz konusu haberde adı geçen vatandaşımız E.B., derneğimize üye başvurusu yapıp üye olmuştur. Derneğimize başvuran ve emekliye ucuz konut projesinden yararlanmak isteyen kişi üyelik formunu doldurarak imzalamış olup, yılda bir defa 20 TL aidat kesilmesini kabul etmiş demektir” şeklinde konuştu.