Kent merkezinde bugün yapılan Mithatpaşa ve Dilaver Mahalleleri muhtarlık seçimleri sonuçlandı.

Mithatpaşa Mahallesi'nde muhtar seçilen Murat Topçu’nun 7 Ocak tarihindeistifa ederek, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın danışmanı olarak göreve başlaması ve Dilaver Mahallesi Muhtarı 60 yaşındaki Cafer Boz’un 1 Şubat tarihinde böbrek yetmezliği sonucu yaşamını yitirmesi sonucu yapılan seçimler biraz önce son buldu.

6 bin 300 seçmenli Mithatpaşa ve bin 561 seçmenli Dilaver Mahallesi’nde 8’şer aday muhtar olabilmek için yarıştı. İki mahallenin sakinleri mahallelerdeki okullarda gerçekleştirilen seçimlere vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Mithatpaşa Mahallesi’nde Şaban Yavuz, Sezgin Akkaya, Çetin Terzioğlu, Bayram Demir, Taşkın Ar, Varol Demirköse, Murat Köse ve Muhammet Üke yarışırken, Dilaver Mahallesi’nde ise Bülent Bektaş, Cengiz Boz, Sabahat Topal, Refik Çaylak, Mustafa Sevim, Salih Kıransoy, Hüseyin Küçükaslan ve İhsan Tunçdemir muhtarlık için seçimlere katıldı.

Saat 17.00’de başlayan oy sayımı ise biraz önce sonuçlanırken Dilaver Mahallesi'nde Bülent Bektaş, Mithatpaşa Mahallesi'nde Şaban Yavuz seçilen isimler oldu.